30.1.15

Ε, όχι και απομόνωση...

Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απομόνωση είναι πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρέθηκε "θαμμένος" κάτω από...
ένα βουνό συγχαρητηρίων. Τα συγχαρητήρια κατέφθαναν από παντού και υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 3.000. Με αυτά στις βαλίτσες του ο Νίκος Κοτζιάς έφτασε χθες στις Βρυξέλλες, όπου, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του για να πάει στον χώρο του συμβουλίου, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι έτρεξαν φωνάζοντας προς το μέρος του.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο υπουργός συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν, με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Γουόλτερ Στάινμαϊερ και με την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι. Μάλιστα, με τον Γερμανό ομόλογό του βγήκαν και συμφοιτητές, ενώ εξέφρασαν από κοινού τον θαυμασμό τους σε κάποιους καθηγητές τους που ήταν μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ακόμη, η ύπατη εκπρόσωπος, στη φιλική κουβέντα που είχαν, του αποκάλυψε ότι κάλεσε και τον ΥΠΕΞ της Κούβας να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά τα 3.000 συγχαρητήρια, στη μακρά λίστα συγκαταλέγεται το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Γερμανού ΥΠΕΞ και όλων των ομολόγων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ομοσπονδιών Ελλήνων της Διασποράς και δεκάδων επιμελητηρίων και πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό...

Α.Γ. - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: