12.1.15

Τα όπλα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη προς τις εκλογές...

Τα όπλα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσουν στην εκστρατεία προς τη μάχη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αναλύει ο σημερινός Τύπος, την ίδια στιγμή που...
σύσσωμος λέει ένα ηχηρό όχι στα όπλα που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Αναλύοντας την εσωτερική πολιτικήσκηνή, η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται στις προεκλογικές εκστρατείες Σαμαρά και Τσίπρα, γράφοντας πως ο πρωθυπουργός θα επενδύσει στα θέματα ασφαλείας, την ίδια στιγμή που σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ότι η αυτοδυναμία που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του λαού.










Τα βασικά τους «όπλα» εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι δύο βασικοί μονομάχοι των εκλογ΄ών της 25ης Ιανουαριου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκλογική μάχη μπαίνει στην τελική της ευθεία και όλοι οι «παίκτες» έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, γράφει το Έθνος. Με φόντο όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα δύο κόμματα εξουσίας προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση, η οποία θα γίνει την τελευταία εβδομάδα με βασικό στόχο τους «αναποφάσιστους». Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επαναφέρει τη θεωρία της χαμένης ψήφου, να βγει ο ίδιος μπροστά και από την κινδυνολογία να υιοθετήσει ρητορική ελπίδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό προφίλ του, εκτιμά η εφημερίδα. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει τη συνταγή της ήρεμης δύναμης, επιλέγοντας τη σιωπή στις ακραίες φωνές, ενώ θα κάνει ανοίγματα στον μεσαίο χώρο με ευρωπαϊκού τύπου συγκεντρώσεις, γράφει το Έθνος.



Νίκη ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς αυτοδυναμία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, γράφουν Τα Νέα. Επιχείρηση διάλυσης του φόβου που αιωρείται στην πολιτική ατμόσφαιρα για Grexit σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου με επίθεση-γοητείας στο εξωτερικό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρθρογράφησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt δίνοντας διευκρινίσεις, αναφέρει η εφημερίδα. Κάνει επίσης λόγο για πόλεμο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της ΤτΕ ότι όλα είναι υπό έλεγχο.


«Οι πολιτευτές του παρελθόντος έλεγαν θα σας κάνουμε και ποτάμια προκειμένου να υποσχεθούν ότι θα χτίσουν γέφυρες. Άραγε είναι οι πολιτευόμενοι του παρελθόντος έτοιμοι να ρίξουν τη χώρα έξω προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές:», αναρωτιούνται Τα Νέα στο κεντρικό τους σχόλιο. «Ευτυχώς στην ευρωζώνη, μία πιθανή κρίση ρευστότητας θεωρείται πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουν στους πολιτικούς. Ο πραγματικός εγγυητής της σταθερότητας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», συνεχίζει. «Ωστόσο δουλειά των κεντρικών τραπεζιτών δεν είναι να κάνουν πολιτική. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία του Γιάννη Στουρνάρα καθώς η χώρα μπαίνει ξανά στα δύσκολα. Κρίνοντας από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΤτΕ ότι όλα είναι υπό έλεγχο, ο ίδιος το έχει κατανοήσει. Καλό θα είναι να το κατανοήσουν και όλοι οι υπόλοιποι», καταλήγει η εφημερίδα.


Την ίδια στιγμή όχι στα όπλα του μίσους λέει η παγκόσμια κοινότητα. Το Παρίσι έγινε και πάλι η πόλη του Φωτός είναι γράφει στο πρωτοσέλιδο της η Εφημερίδα των Συντακτών, που κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο «Δεν φοβόμαστε». Ένας ανθρώπινος χείμαρρος εκατομμυρίων – το μεγαλύτερο πλήθος μετά την απελευθέρωση από τους ναζί το 1944 – πλημμύρισε το Παρίσι, αποστέλλοντας προς κάθε κατεύθυνση ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενάντια στο θρησκευτικό μίσος, γράφει η εφημερίδα. την ίδια στιγμή, στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα επισημαίνει την κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, καταγγέλλοντας ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει, η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να αποκρούσει συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της, τα οποία περιέχονται στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της, κι επιτίθεται στους δημοσιογράφους και τον διευθυντή της εφημερίδας με μηνύσεις κι ανοιχτές απειλές...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: