23.1.15

Φυλακή και πρόστιμο μαμούθ σε δημοσιογράφο...


... για «στήριξη των Anonymous»...
Ποινή φυλάκισης 63 μηνών και πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων επέβαλε αμερικάνικο δικαστήριο στον 33χρονο δημοσιογράφο Μπάρετ Μπράουν, ο οποίος κατηγορείται ότι στήριζε την ομάδα Anonymous και έχει θεωρηθεί ως...
"άτυπος εκπρόσωπός" τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπράουν, που συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post συνελήφθη το 2012 και η υπόθεσή τους είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση "τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν ποινικά".

Επρόκειτο για συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

- See more at: http://left.gr/news/ipa-fylaki-kai-prostimo-mamoyth-se-dimosiografo-gia-stirixi-ton-anonymous#sthash.ao3NEsJj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: