20.1.15

Aπό Αβραμόπουλο και Κωνσταντόπουλο μέχρι Καραμανλή και Γαβρά!...

Η προεδρολογία επέστρεψε λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με  σενάρια επί σεναρίων να δίνουν και να παίρνουν στο παρασκήνιο.
Τον πρώτο ρόλο εκ των πραγμάτων έχει ο... ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες ή κατά άλλους τους ευσεβείς πόθους να μιλούν για έκπληξη εξ αριστερών με υποψήφιο της κεντροδεξιάς.
Τα σενάρια που παίζουν εμφανίζουν τον σημερινό Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο να είναι εκ των φαβορί, σενάρια που στηρίζονται και στη μετριοπαθή στάση που έχει κρατήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και στην πολύ καλή σχέση που έχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο κ. Αβραμόπουλος σχολιάζοντας τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Είμαι επίτροπος της Ε.Ε. και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία».
Κατά άλλες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και το όνομα του Κώστα Καραμανλή, αν και το σενάριο αυτό θεωρείται από τα πιο αδύναμα.
Από τον χώρο της κεντροδεξιάς, στους διαδρόμους ακούγονται ακόμα τα ονόματα του Σταύρου Δήμα αλλά και του Προκόπη Παυλόπουλου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιλογή της Κουμουνδούρου θα εξαρτηθεί το εκλογική αποτέλεσμα και από τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν. Γι αυτό το λόγο δεν αποκλείεται και υποψηφιότητα αμιγώς από τον χώρο της αριστεράς, όπως αυτή του Νίκου Κωνσταντόπουλου ή του εμβληματικού σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: