1.11.13

Κατέβασαν παράνομη διαφημιστική πινακίδα του καναλιού «Ε»...

 
...στην Λ. Πεντέλης...
Η πίεση της κοινωνίας οδήγησε στο κατέβασμα της παράνομης διαφημιστικής πινακίδας

Μετά απο αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις και απευθύνσεις προς κάθε πλευρά τόσο του συλλόγου μας όσο και άλλων φορέων ενδιαφερόμενων και βέβαια των...
ιδιων των οικογενειών που παιδιά τους έχουν βρεί τον θάνατο από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σήμερα το βράδυ η Νόρα Μολυβιάτη αδερφή του δολοφονημένου το 2009 Αποστόλη Μολυβιάτη 21 χρονών μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα: “Σε 24 ώρες ανέβηκε, σε 24 ώρες κατέβηκε. Εικόνα πριν λίγο, έξω από το σπίτι μου… Η παράνομη πινακίδα με τον Άκη Παυλόπουλο, στη γωνία του δρόμου, που οδηγεί στο νεκροταφείο, που βρίσκονται ο Γ. Σταυρουλάκης και ο αδελφός μου, κατέβηκε.” και πειστήριο η φωτογραφία:
2013-10-31-051
Στις 28 Οκτωβρίου ο Μανώλης Ανδριωτάκης είχε τραβήξει την φωτογραφία με την παράνομη πινακίδα στην Λεωφόρο Πεντέλης:

Διαφορετικά τα υπολόγιζε βέβαια η παρέα του Ε νομιζε ότι το διάστημα που μεσολάβησε θα είχε εξοντώσει τις οικογένειες των θυμάτων και και εξουθενώσει οσους ασχολήθηκαν με το θέμα και μέσα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις για το θέμα… Ποια είναι όμως η παρέα του Ε με την πρωτοπόρα του δράση. Αν και δημοσιογραφικά ιδιοκτήτης θεωρείται ο παλαίμαχος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης ιδιοκτήτης της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ Φ. Βρυώνης στη σύνθεση της εταιρείας Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της «Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε.» ορίστηκε ο Σεραφείμ Φυντανίδης ενώ Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο μηχανικός Δημήτρης Μπέης και μέλος του Δ.Σ. ο νομικός Γιάννης Μπούρας.

Επειδή το αδίκημα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης έχει οριστεί ως διαρκές και αυτόφωρο ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εγκατάστασης σε ταράτσες όπως η περίπτωση της πινακίδας που υπάρχει τουλάχιστον απο τις 24 Οκτωβρίου στην Λ. Αθηνων εντος του Δήμου Αθηναίων και την οποία δημοσιοποιήσαμε τότε ως αφελείς απορούμε με την αδυναμία των αρχών να βρούν τους διαφημιζόμενους και των υπηρεσιών του Δημου Αθηναιων να αποκαθηλώσει την πινακίδα. Σε καταγγελία του συλλόγου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ προς το Δημο Αθηναίων για το θέμα σήμερα 31/10 στάλθηκε η παρακάτω απάντηση:

Από: ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου 2013 – 12:21 μ.μ.

Θέμα: RE: Οι παράνομες, αντιαισθητικές, επικίνδυνες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες επιστρέφουν!!! Δεν πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω…. | Αποκαθήλωση ΤΩΡΑ

Προς: xpolis@gmail.com

Κοιν: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ , a.koutzouni@cityofathens.gr, prosodoi@cityofathens.gr,mayor@cityofathens.gr

Καλημέρα σας ,

σε συνέχεια του email το οποίο μας αποστείλατε με τα 2 συνημμένα σχετικά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

· Από τις 4 πινακίδες στις οποίες αναφέρεστε μόνο η μία (Αχιλλέως και Κωνσταντινουπόλεως) βρίσκεται εντός των ορίων του ΔήμουΑθηναίων.

· Η αρμοδιότητα διαπίστωσης και έκδοσης απόφασης απομάκρυνσης των διαφημιστικών πλαισίων ανήκει στο Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ όπως αυτό προβλέπεται με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2833/00 (ΦΕΚ 150) και των συμπληρωματικών διατάξεων του άρθρου 83 του ν. 3057/02 (ΦΕΚ 239). Σας γνωρίζουμε ότι έχουμε ήδη διαβιβάσει στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδος 17 στην Αθήνα) σχετικές τηλεφωνικές καταγγελίες που αναφέρονταν στα διαφημιστικά πλαίσια του ανωτέρω κτιρίου, με αριθμούς πρωτοκόλλου Α.Π. 196867/11-9-2013, 225091/11-10-2013 και 232499/20-10-2013. Πιο συγκεκριμένα απεστάλη το με Α.Π. 240281/30-10-2013 έγγραφο της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων του Δήμου, με την παράκληση προς το Υ.ΠΕ.ΚΑ της άμεσης εφαρμογής της ανωτέρω νομοθεσίας, που αφορά την απομάκρυνση των διαφημιστικών πλαισίων και πανό. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου το ανωτέρω έγγραφο απεστάλη και με fax προς τον Γ.Γ. του Υπουργείου για τις δικές του άμεσες ενέργειες.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας Πολιτών

Και ενώ αυτή ήταν η απάντηση αργά το απόγευμα άλλη υπηρεσία του Δήμου με μηνυμα στον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ζητούσε να την ενημερώσουν για την ακριβή θέση της πινακίδας… που παραμένει στη θέση της απο τις 24/10.

Αφου δεν μπορούν να βρούν την πινακίδα που να μπορέσουν να βρουν τον Φυντανίδη.. 


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: