29.11.13

Έκοψαν το ρεύμα στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης της Βαλένθια...

Οι αρχές απομάκρυναν τους δημοσιογράφους που είχαν καταλάβει το κτίριο...

Οι αρχές στη Βαλένθια έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο της τοπικής ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είχαν καταλάβει οι δημοσιογράφοι συνεχίζοντας την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού, παρά την ...
απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης να τον κλείσει.

H περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, μετά την ακύρωση από τη δικαιοσύνη του σχεδίου αναδιάρθρωσης της περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης RTVV, το οποίο προέβλεπε την απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζόμενους, αποφάσισε να την κλείσει, καθώς όπως ανακοίνωσε δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για να επαναπροσλάβει του απολυμένους εργαζόμενους.

Η επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων θα κόστιζε εκατομμύρια ευρώ στην περιφερειακή κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να δοθούν στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση, ισχυρίζονται οι τοπικοί αξιωματούχοι της Βαλένθια.

Χθες Πέμπτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης «ο νόμος για την κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της RTVV.

Οι δημοσιογράφοι της RTVV αψήφησαν τις εντολές για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, συνεχίζοντας να εκπέμπουν για 12 ώρες και παίρνοντας συνεντεύξεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης.

Τελικά, έπειτα από εντολή της περιφερειακής κυβέρνησης κόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο της RTVV, ενώ οι εκκαθαριστές της εταιρείας εισήλθαν στο κτίριο με τη συνοδεία αστυνομίας.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην περιφερειακή ραδιοτηλεόραση υπάκουσαν τις διαταγές των αστυνομικών και εκκένωσαν το κτίριο. «Δεν ντρέπεστε;», φώναξαν κάποιοι από αυτούς στους αστυνομικούς.

Η Βαλένθια είναι η πιο χρεωμένη από τις 17 ημιαυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας. Η RTVV έχει συνολικές ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Και άλλοι τοπικοί ραδιοσταθμοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μεταξύ αυτών και το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο της Μαδρίτης Telemadrid, με αποτέλεσμα να έχουν προχωρήσει σε περικοπές δαπανών γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: