30.11.13

Αντιφασιστική πορεία στη δυτική Θεσσαλονίκη.....υπο την "συνοδεία" των ΜΑΤ...
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη δυτική Θεσσαλονίκη.
 Οι διαδηλωτές περίπου 200 άτομα ξεκίνησαν από τον ΟΣΕ "συνοδευόμενοι" από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν πορεία στους δρόμους της Ξηροκρήνης και...
επέστρεψαν στην Πλατεία Δυρραχίου. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές έξι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει "κλοιό" στην πορεία χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν επεισόδια.«Οι νεοναζί της χρυσής αυγής προκαλούν ευθέως τον λαό και ολόκληρη την κοινωνία για άλλη μια φορά. Καλούν για πρώτη φορά συγκέντρωση στον ιστορικό χώρο της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοέμβρη. Δυόμισι μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Σε έναν χώρο ποτισμένο με ιστορία, αίμα και αγώνες για ελευθερία, πραγματική δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, οι ναζί θέλουν βεβηλώνοντάς τον να διεκδικήσουν την απελευθέρωση του Φύρερ τους Μιχαλολιάκου και των άλλων προφυλακισμένων νεοναζί. Οι αντιφασιστικές συνελεύσεις στην Αθήνα είναι αποφασισμένες να μην το επιτρέψουν.

Την ίδια μέρα διαλέγουμε και εμείς να καλέσουμε αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από την Πλατεία Δυρραχίου, την πλατεία απέναντι από τον σταθμό του ΟΣΕ, όπου οι νεοναζί έχουν κάνει πολλές φορές την εμφάνισή τους με την προστασία της αστυνομίας, για να τραμπουκίσουν μετανάστες.Καμιά πλατεία δεν τους ανήκει, σε καμιά γειτονιά δεν είναι καλοδεχούμενοι…» ανέφεραν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές της πορείας.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: