30.11.13

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι της ΕΤ3...Ομοφώνως εγκρίθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013, ψήφισμα με το οποίο επαναβεβαιώνονται οι αμετακίνητοι στόχοι του...
αγώνα τους, με βασικότερο το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την απόρριψη οποιασδήποτε “μεταβατικής” ή άλλης λύσης.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3 (28/11/2013)

Στις 11 του Ιούνη του 2013,η κυβέρνηση επιχείρησε πραξικοπηματικά να κλείσει την ΕΡΤ απολύοντας όλους τους εργαζόμενους της. Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων που παρέμειναν στις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας συνεχίζοντας την εκπομπή κανονικού προγράμματος, σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης. Χιλιάδες πολίτες σχημάτισαν ανθρώπινη ασπίδα έξω από τα κτίρια. Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης έφτασαν από Ελλάδα και εξωτερικό. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να κόψει πομπούς, επιχείρησε να στήσει άλλο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της με ενδιάμεσο μεταβατικό μόρφωμα που έχει απομονώσει ήδη η ελληνική κοινωνία, παραπλάνησε και εγκλώβισε εκατοντάδες πρώην συναδέλφους μας καλώντας τους να κάνουν αιτήσεις για τα νέα μορφώματα, προσπάθησε να σταματήσει τη δορυφορική υποστήριξη στην εκπομπή προγράμματος, έκανε τα πάντα προκειμένου να μας φιμώσει. Στις 20 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να καταλάβουν τα κτίρια της διοίκησης της ΕΡΤ3 και του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58FM στη Θεσσαλονίκη. Τα ξημερώματα της 7ηςΝοεμβρίου η κυβέρνηση έστειλε και πάλι τα ΜΑΤ αυτή τη φορά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα στο οποίο πέρασαν… «χειροπέδες» πετώντας έξω τους εργαζόμενους.

Κόντρα στη λογική της πολυδιάσπασηςπου επιχείρησε να ενσπείρει η κυβέρνηση στις τάξεις μας, προκειμένου να αποδυναμώσει τον αγώνα μας και να εξουδετερώσει και τις τελευταίες εστίες αντίστασης της αυθεντικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας, οι εργαζόμενοι παρέμειναν όρθιοι προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ, οργανώνονται, συντονίζονται, νικούν. Η εκπομπή προγράμματος με κέντρο του αγώνα πλέον τη Θεσσαλονίκη και τις περιφερειακές ΕΡΑ, αγκαλιάστηκε με θέρμη από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας πλέον αυτή τη μάχη σε παλλαϊκό αίτημα για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ συνολικότερα, συναισθανόμαστε αυτό το χρέος προς την κοινωνία και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να προδώσουμε και να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, μέσα από τη σημερινή γενική μας συνέλευση της 28ηςΝοεμβρίου 2013, λίγο πριν τη συμπλήρωση 6 μηνών ενός δίκαιου αγώνα, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στα βασικά μας αιτήματα και επαναλαμβάνουμε: «Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην εργασιακή, ατομική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια. Η δική μας νίκη πρέπει να είναι νίκη όλης της κοινωνίας απέναντι στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που βάζει “μαύρο” στη ζωή μας».

Συγκεκριμένα:

Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, του μόνου αυθεντικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, την ακύρωση των παράνομων απολύσεων και την πλήρη κατοχύρωση-αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Απαιτούμε μία ΕΡΤ ελεύθερη και ανεξάρτητη χωρίς χειραγώγηση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα ενσωματώσουμε στη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ τις κατακτήσεις μας από τον πολύμηνο αυτοδιευθυνόμενο αγώνα, προς όφελος της κοινωνίας, της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας και της ισότητας.

Επαναλαμβάνουμε ρητά και κατηγορηματικά: «Κάθε κυβερνητική απόπειρα συρρίκνωσης ή επαναπρόσληψης μέρους του υπάρχοντος προσωπικού σε όποιον άλλο κρατικό φορέα φαίνεται να σχεδιάζουν, μας βρίσκει ομόφωνα αντίθετους». Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν «ενδιάμεσο» ή «τελικό» νέο φορέα της κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να αντικαταστήσει την ΕΡΤ με όλες τις λειτουργίες της, τους σταθμούς και τα προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρa.

Παρά την καταστολή, τις κυβερνητικές απειλές και τη φημολογία περί επικείμενης εκκένωσης των κτιρίων της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 (και) στη Θεσσαλονίκη, εμείς οι εργαζόμενοι στην πραγματική Δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα-υπόσχεση προς την εξουσία: Παραμένουμε στα κτίρια και τα περιφρουρούμε θεωρώντας τα περιουσία του ελληνικού λαού, συνεχίζουμε να εκπέμπουμε κανονικό πρόγραμμα. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ σε πείσμα των όποιων σχεδιασμών τους. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι η φωνή μας, η φωνή της κοινωνίας, η φωνή της ΕΡΤ, δεν «εκκενώνεται». Θα παραμείνει ζωντανή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μέχρι την τελική μας δικαίωση.

- Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να υιοθετήσουν το παραπάνω ψήφισμα της γενικής μας συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και να ενισχύσουν υλικά και πνευματικά τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέχρι την τελική τους δικαίωση. Ειδικότερα σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνουμε ότι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, υπάρχει, και είναι αυτός που έχει σπάσει το μαύρο της κυβέρνησης τους τελευταίους έξι μήνες: Η ΕΡΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: