30.11.13

Σε εξέλιξη οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας...Παρά την απαγόρευση... 
 Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφαστιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, παρά την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η ...
αντιφαστική συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται άτομα στο Σύνταγμα, όπου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Χ.Α στις 7 το απόγευμα.

Στην αντιφαστιστική πορεία στα Προπύλαια συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις, εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών και κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια πραγματοποιούσαν πορεία προς την Ομόνοια. Αργότερα όμως περισσότερα από χίλια άτομα άρχισαν να κινούνται προς τη Σταδίου.

Αστυνομικό μπλόκο με κλούβες στο ύψος της οδού Αμερικής εμποδίζει την πρόσβαση προς το Σύνταγμα, όπου η Χρυσή Αυγή έχει καλέσε στις 19.00 σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τις προφυλακίσεις των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού. Χαρακτηρίζοντας «προκλητική» την πρωτουβουλία αυτή της Χ.Α, αντιφασιστικές οργανώσεις διοργάνωσαν τις αντισυγκεντρώσεις στα Προπύλαια και στο Μοναστηράκι.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται από το Αντιφασιστικό Μέτωπο και στο Μοναστηράκι, με συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών.

Η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφόρος Αμαλίας από τη λεωφόρο Συγγρού και η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας έχουν κλείσει. Κλειστοί είναι από τις 15.00 και μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι, μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται, ότι για «λόγους δημόσιας ασφάλειας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής αποφάσισε να μην επιτραπεί στους συγκεντρωμένους σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Προπύλαια να προχωρήσουν σε πορείες, κάτι που προκάλεσε την έντονη ανδραση της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια ατον Ρατσισμό. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, η συγκεκριμένη απόφαση «δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: