29.11.13

Ικανοποίηση στην κυπριακή κυβέρνηση για την αναβάθμιση από την S&P...

Αναστασιάδης: Αποτέλεσμα των θυσιών και της συνεπούς πολιτικής...

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυπριακή κυβέρνηση από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, η...
πρώτη αναβάθμιση ύστερα από τρία χρόνια συνεχών υποβαθμίσεων, «δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα των οδυνηρών θυσιών του λαού μας, αλλά και της συνεπούς και αποφασιστικής πολιτικής που η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις ακολούθησαν τους τελευταίους οκτώ μήνες».

Ωστόσο, επισημαίνει πως «δεν είναι η ώρα για θριαμβολογίες, αλλά, σίγουρα, ανάλογα μηνύματα, όπως αυτό του συγκεκριμένου οίκου αξιολόγησης, ενισχύουν τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία, στοιχείο απαραίτητο για να επιτύχουμε το συντομότερο την επανεκκίνηση της οικονομίας μας».
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, με την ίδια συνετή και πειθαρχημένη πολιτική, να διαχειρίζεται τα δύσκολα που έχουμε ακόμα μπροστά μας, πιστεύοντας πως σε αυτή την πορεία όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν» καταλήγει ο Κύπριος Πρόεδρος.

Η Standard & Poor's, αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου, στην κλίμακα Β- από το CCC+, με σταθερές προοπτικές.

Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του βλέποντας μείωση των κινδύνων στην εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι οι άμεσοι κίνδυνοι για την αποπληρωμή του κυπριακού χρέους φαίνεται να έχουν υποχωρήσει.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του, η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για τους κινδύνους εφαρμογής που παραμένουν ως το τέλος του τριετούς προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά είναι σε ισορροπία λόγω του περιθωρίου ανόδου της οικονομίας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: