30.11.13

Ο μοιραίος για τον ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης...



...και οι περιορισμένων δυνατοτήτων επίγονοι του...
- Μήπως άκουσες τίποτε ονόματα; Ακουσες το δικό μου; Γιατί μου είπαν πως απολύθηκα...»
«Ποιος σου το είπε;»
- Τα  παιδιά στη γραμματεία!
«Στον Καρακούση πήγες; Τι λέει;»
-Τα...
γνωστά, "μην ανησυχείτε και μην ακούτε τι σας λένε"... Τα ίδια όμως έλεγε και τον περασμένο μήνα και είδες τι έγινε μετά...
Κόλαση στον ΔΟΛ με τους εργαζόμενους να ζουν εφιαλτικές στιγμές. Στην κυριολεξία...
Δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και με άσχημη ψυχολογία καθώς ουδείς να γνωρίζει τι του ξημερώνει κι εάν αύριο θα έχει δουλειά. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και επιτείνεται από τη θέα των..
«στοιχειωμένων» γραφείων σε όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου 80.
Ουδείς γνωρίζει ποιος κάνει κουμάντο και ποιος αποφασίζει για το ποιος θα απολυθεί και ποιος όχι. Ποιος θα παραμείνει κι αυτή την εβδομάδα ή αν θα απολυθεί την επόμενη.
Κανείς δεν ξέρει αν συμπεριλαμβάνεται στην... «κανονική» λίστα με τους υπό απόλυση ή αν το όνομά είναι μέσα στους «επιλαχόντες» που θα απολυθούν με την αλλαγή του μήνα.
Εργαζόμενοι που είναι σε άδεια ειδοποιούνται να επιστρέψουν για να απολυθούν. Εργαζόμενες που επιστρέφουν από άδεια εγκυμοσύνης απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Αντιδράσεις σε όλα αυτά υπάρχουν από αρχισυντάκτες και διευθυντικά(;) στελέχη που τα έχουν δει όλα, καθώς ούτε μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση αλλά ούτε και να κάνουν τη δουλειά τους. Οι απολύσεις προσωπικού και οι νέες περικοπές μισθών έχουν αποφασιστεί και προαναγγελθεί επισήμως και «είναι μονόδρομος» όπως λένε και οι ίδιοι.
Ο γκαλερίστας σύμβουλος Π. Κουβουτσάκης τη μια παραιτείται θυμωμένος γιατί οι απολύσεις του βγαίνουν λιγότερες από ότι υπολόγιζε και την άλλη επανέρχεται δριμύτερος.
Κι ο Ψυχάρης παρακολουθεί, υποτίθεται αποστασιοποιημένος και περιμένει. Δεν είναι και στα καλύτερά του... Το όνομά του πλέον έχει συνδεθεί άμεσα με την εκδίωξη καταξιωμένων ιστορικών στελεχών, τις μαζικές«σφαγές» εργαζομένων και τα λουκέτα. Κυρίως όμως το όνομα του Σταύρου Ψυχάρη κινδυνεύει να συνδεθεί και με την κατάρρευση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη... Ο μεγάλος του φόβος είναι ότι θα μνημονεύεται ως ο μοιραίος εκδότης που έβαλε λουκέτο στον ΔΟΛ...

ΥΓ Προβληματισμός υπάρχει και για την μετά Ψυχάρη εποχή στον ΔΟΛ καθώς κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος από τους περιορισμένων δυνατοτήτων (συγκριτικά με τον πατριάρχη) επιγόνους του θα μπορούσε να τρέξει τον Οργανισμό ή ότι έχει απομείνει από αυτόν. Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις βέβαια θα παίξει και η νέα εταιρεία υπό την επωνυμία «Σταύρος Ψυχάρης Συμμετοχών ΑΕ» με αντικείμενο και τη συμμετοχή στα ΜΜΕ. Θυμίζουμε ότι η έδρα της εταιρείας είναι στη Μιχαλακοπούλου 80 (όπου και ο ΔΟΛ) και στο ΔΣ συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο τον Ψυχάρη, που έχει θέση προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου, ο γιος του Παναγιώτης και η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα (και οι τρεις στη φωτογραφία).

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: