1.4.11

ΟΟΣΑ: Bελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας...


Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στον απόηχο της κρίσης, αναφέρεται η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τίτλο «Going for Growth 2011» που θα δημοσιοποιηθεί στις 7 Απριλίου.

Στην έκθεση γίνονται θετικές αναφορές στην Ελλάδα και ... καταδεικνύεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε μια σειρά από τομείς. Ωστόσο, υπογραμμίζεται η ανάγκη περαιτέρω προσαρμογών και η ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας σε συγκεκριμένου κλάδους της οικονομίας (π.χ. αγορά ακινήτων).

Ο ΟΟΣΑ προτείνει εκ νέου στην Ελλάδα να λάβει μέτρα βελτίωσης της εκμετάλλευσης του παραγωγικού δυναμικού, ενώ στέκεται θετικά στις παρεμβάσεις που διαφοροποίησαν την νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης. Στο ίδιο πλαίσιο αναγνωρίζει πως έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα στις βιομηχανίες δικτύου είτε υποδομών είτε διανομής.

Η εφετινή έκθεση ουσιαστικά αξιολογεί τις διαρθρωτικές πολιτικές στις χώρες του ΟΟΣΑ και προτείνει παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ειδική αναφορά γίνεται στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και στον ρόλο των διαρθρωτικών πολιτικών, αλλά και στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στον τρόπο που αυτά θα καταστούν αποδοτικά.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: