29.4.11

Μήνυσε τον βουλευτή ξάδερφό του για αμισθί εργασία!...


Ακόμη μια υπόθεση «Μαγγίνα» με ανασφάλιστους εργαζόμενους ή μια σκληρή ενδοοικογενειακή κόντρα; Τη λύση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη, καθώς θα αποφασίσει για τη δικαίωση ή όχι του βουλευτής της... Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα εναντίον του οποίου κατατέθηκε αγωγή από τον πρώτο ξάδερφό του για ανασφάλιστη και αμισθί εργασία.

Ο κ. Παναγιώτης Συρόπουλος, συγγενής του πρώην τομεάρχη Υγείας επί υπουργίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κ. Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ζητώντας να του πληρώσει τους μισθούς και τα ασφάλιστρα για όσο διάστημα εργαζόταν στο πολιτικό του γραφείο προσφέροντας υπηρεσίες υπαλλήλου.

Ο κ. Συρόπουλος αξιώνει με την αγωγή του αποζημίωση ύψους 36.320 ευρώ για τις ώρες και τις ημέρες που εργάστηκε στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα.

Όπως υποστηρίζει «με νόμιμη άτυπη (προφορική) σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που καταρτίστηκε στην Καρδίτσα τον Ιανουάριο του 2004, μεταξύ εμού και του εναγόμενου, προσλήφθηκα προκειμένου να εργαστώ ως υπάλληλος γραφείου στο πολιτικό γραφείο που διατηρεί ο εναγόμενος στην Καρδίτσα.

Από το Μάρτιο του 2002 πριν εκλεγεί ακόμα βουλευτής ο αντίδικος ο οποίος είναι συγγενής μου (1ος ξάδερφος) μου ανέθεσε τη σύνταξη τηλεφωνικού καταλόγου με όλα τα ονόματα των κατοίκων του νομού Καρδίτσας, το έργο δε αυτό το υλοποίησα με εργασία που έκανα στο σπίτι μου».

Στην συνέχεια της αγωγής του ο κ. Συρόπουλος αναλύει διεξοδικά τις ώρες και τις ημέρες που προσέφερε τις υπηρεσίες και όπως υποστηρίζει δεν πληρώθηκε από το βουλευτή παρά τις διαβεβαιώσεις που του είχε δώσει.

«Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως και το Δεκέμβριο του 2007 απασχολούμουν στο πολιτικό γραφείο του εναγομένου, με μερική απασχόληση, καθημερινώς, 6 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Σάββατο με ωράριο εργασίας, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 17:00 έως και τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 8.:00 έως και τις 16:00 εβδομαδιαίως. Δηλαδή εργαζόμουν 23 ώρες. Για την ανωτέρω εργασία μου, κατά τη συμφωνία μας ο εναγόμενος θα μου κατέβαλλε μηνιαίο μισθό σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως κάθε φορά ίσχυε. Τέλος Δεκεμβρίου του 2007 αποχώρησα από την εργασία μου διότι ο εναγόμενος για το παραπάνω χρονικό διάστημα της απασχόλησής μου δεν μου κατέβαλλε παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μου τις αποδοχές που δικαιούμουν για όλο το πιο πάνω χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με την αγωγή ο κ. Συρόπουλος διεκδικεί επίσης επιδόματα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας.

Μιλώντας ο κ. Συρόπουλος εξήγησε ότι όλο το διάστημα που εργάστηκε στον πρώτο ξάδερφό του και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα παρέμενε και ανασφάλιστος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο του και απλά ως πρώτος ξάδερφός του ερχόταν καθημερινά στο γραφείο του και καθόταν.

Μάλιστα ο κ. Τσιάρας εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος κατά το διάστημα που υποστηρίζει ότι εργαζόταν στο γραφείο του δούλευε και ήταν και ασφαλισμένος στην Περιφέρεια.

«Όλοι οι συγγενείς μου εκτός από την οικογένεια του συγκεκριμένου κυρίου γνωρίζουν και το λένε ότι ουδέποτε δούλεψε στο γραφείο μου. Απλά ερχόταν και καθόταν καθημερινά στο γραφείο μου με την ιδιότητα του πρώτου μου ξαδέρφου».

Ο κ. Τσιάρας εξηγεί ότι ουδέποτε ο κ. Συρόπουλος του ζήτησε να μιλήσουν για μισθολογικά θέματα που αφορούσαν τη μεταξύ τους σχέση, ενώ υποστηρίζει πως η αγωγή αυτή που του κατατέθηκε έγινε για άλλους λόγους. «Υπάρχουν οικογενειακές διαφορές με τον κύριο αυτό που ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο μου. Όσους ανθρώπους έχω στο πολιτικό μου γραφείο και τους πληρώνω και ασφάλεια έχουν. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν στις 4 Μαΐου όταν θα γίνει και η δίκη».
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: