30.4.11

Βγάζουν στο σφυρί νυφικά λόγω κρίσης ...


Κάποτε το νυφικό κοσμούσε την ντουλάπα της κάθε γυναίκας για χρόνια ως ενθύμιο της πολύτιμης ανάμνησης του γάμου.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αποτελούσε και... αφορμή για διήγηση όλου του χρονικού γνωριμίας του ζευγαριού στις επόμενες γενέες. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το νυφικό όχι μόνο είναι ένα απλό ρούχο αλλά αποτελεί και ευκαιρία για...αποκόμιση ρευστού.

Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ελληνίδων που αποφασίζουν να πουλήσουν μέσω αγγελιών τα νυφικά τους. Στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες που φιλοξενούν καταχωρήσεις με αγγελίες επικρατεί πανικός για μια θέση στις πωλήσεις νυφικών.

Τα "πωλητήρια" πληθώρα και οι τιμές ποικίλλες. Πανάκριβα νυφικά αξίας 10.000 έως 20.000 ευρώ προσμένουν για τις υποψήφιες αγοράστριες. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι στο "σφυρί" βγαίνουν και τα νυφικά αξίας 1.000 ευρώ, αλλά και 200 ευρώ.

Όπως φαίνεται η οικονομική δυσχέρεια των νοικοκυριών αναγκάζει πολλές γυναίκες να πουλήσουν τα νυφικά τους (που ίσως με κόπο προσπάθησαν κάποτε νε αγοράσουν) με σκοπό να κερδίσουν ένα επιπλέον ποσό για να πληρώσουν το νοίκι ή τα κοινόχρηστα.

Η λεπτομερής περιγραφή των χαρακτηριστικών του εκάστοτε νυφικού στις αγγελίες είναι ενδεικτικό της νοσταλγίας και ίσως της θλίψης που διακατέχει τις πρώην ιδιοκτήτριες την ώρα που καταχωρούν την αγγελία.

Όπως και να έχει, οι εποχές είναι δυσκολές και το νυφικό ίσως δεν αποτελεί σήμερα τίποτα παραπάνω από ένα κοινό "θνητό" φόρεμα που μάλιστα θα μπορούσε να ξαλαφρώσει και την τσέπη των νοικοκυριών.

'Όπως εξηγεί, η Ιωάννα Αθανασοδημητροπούλου " Όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα δίδακτρα του φροντιστηρίου για τα παιδιά σου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πουλήσεις όσο όσο ακόμα και το νυφικό που με θυσίες αγόρασες".
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: