29.3.11

Xωρίς δημαρχείο παραμένει ο Καμίνης


Συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του δήμου, στην Ιερά Οδό, οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων, ενώ την ίδια ώρα διογκώνεται το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών στην πόλη.
Οι καταληψίες ζητούν πολιτική λύση για τους 2.000 εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως λένε «όχι μόνο...

θα απολυθούν, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν ούτε στον ΟΑΕΔ σε περίπτωση που τα δικαστήρια αποφανθούν αρνητικά».

Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, «οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με προσωρινά δικαστικά μέτρα, ενώ πολλών η μοίρα εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι ήδη οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται 5, 10, 15 χρόνια μαζεύοντας τα σκουπίδια, είτε εκτελώντας άλλες εργασίες στον δήμο.

Τη συμπαράστασή του προς τους συμβασιούχους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, που να τροποποιεί τον σχετικό νόμο και να δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης στους συμβασιούχους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι πολλά χρόνια στις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: