29.3.11

O Βενιζέλος, ο Καμμένος, η Λιβύη και ένας... ξάδελφος


Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Καμμένος πρωταγωνίστησαν σε έναν άγριο καβγά, με αφορμή την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για... την συμμετοχή της Ελλάδας στη συμμαχική επιχείρηση κατά του Καντάφι. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί πληροφορία που διέθετε, ότι δέχθηκε προ ημερών επίθεση με πύραυλο το ελληνικό πολεμικό σκάφος «Λήμνος» κοντά στη Λιβύη και χρειάστηκαν αντίμετρα για να αντιμετωπιστεί.

Ο βουλευτής ευθέως μάλιστα ζήτησε από τον υπουργό να μην το διαψεύσει, γιατί «έχει τα σχετικά στοιχεία από άνθρωπο που γνώριζε το περιστατικό».

Ο κ. Βενιζέλος το διέψευσε, λέγοντας ότι «δεν εβλήθη το Λήμνος, λάθος σας πληροφόρησε ο εξάδελφός σας».

- Δεν είπα εγώ ότι έχω εξάδελφό μου στο «Λήμνος», είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να ελέγξει το Α2 του» και ότι θα καταθέσει το σχετικό σήμα.

Ο Υπουργός επέμεινε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα μας δεν υιοθετεί αυτά που λέτε», για να του ανταπαντήσει ο κ. Καμμένος ότι «εκείνος είναι που έχασε την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει τώρα να πειθαρχήσει σε όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος, όταν αποκάλεσε τους στρατιωτικούς ως αντιπαραγωγικούς».

- Επικαλεστήκατε ένα γεγονός ανύπαρκτο, το οποίο θεωρώ ότι το κατασκευάσατε στη φαντασία σας. Δεν θα έρχεστε εδώ για να μας πείτε, τι είδατε στις τηλεταινίες το βράδυ, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: