9.3.11

Αγωγή κατά του Οίκου Moody's προτείνουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...


Τη χρησιμοποίηση νομικών μέσων και την κατάθεση αγωγής κατά του οίκου αξιολόγησης Moody's, με την οποία να εγείρονται απαιτήσεις για την καταβολή αποζημίωσης, προτείνουν -με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών- 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους: Μιχάλη Κατρίνη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Ιωάννη Αμοιρίδη, Σπυροπάνο Μαργέλη, Αθανάσιο Γικόνογλου, Δημήτρη Καρύδη, Δημήτρη Λιντζέρη, Ντίνα Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Παύλο Στασινό.

Όπως σημειώνουν, η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's συντελείται σε μία στιγμή που η μεταρρυθμιστική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη, με επώδυνες πολιτικές για ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον μηχανισμό στήριξης συνεχίζεται απρόσκοπτα και αδιάλειπτα, ενώ επίσης επίκειται το κρίσιμο ευρωπαϊκό συμβούλιο της 25ης Μαρτίου.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η θεμελίωση της ενέργειας του ξένου οίκου είναι ασθενής και δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά, ενώ η χρονική συγκυρία γεννά βάσιμες υπόνοιες, για αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας.

Πέραν της νομικής αντιμετώπισης οι υπογράφοντες βουλευτές ερωτούν αν θα τεθεί στο Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων θέμα αυστηρής εποπτείας των εν λόγω οίκων κι αν υπάρχει πρόθεση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας για δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους, κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας.

πίσης του έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εκκρεμούσης πρότασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης με θέμα: «Οι κρίσιμες εξελίξεις και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου» σε ημερομηνία πριν την κρίσιμη σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: