25.3.11

Πυροβολισμοί και μαρτυρίες για πολλούς νεκρούς στη Συρία...


Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών, στην πόλη Σαναμέιν, και σκότωσαν τουλάχιστον 20, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα. Χθες, ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι η αστυνομία πυροβόλησε αδιακρίτως κατά του πλήθους, στην πόλη Ντεράα, σκοτώνοντας εκατό. Δεν υπάρχει...

επίσημος απολογισμός των θυμάτων.

Σύρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε σήμερα ότι πολλοί διαδηλωτές, που μετείχαν σε πορεία από τη Σαναμέιν προς τη Ντεράα, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιχείρησης βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων. Η Ντεράα βρίσκεται στο επίκεντρο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Η Σαναμέιν βρίσκεται 40 χιλιόμετρα πιο βόρεια.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως στο κέντρο της Ντεράα διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασάντ και αποκαθήλωσαν άγαλμα του πατέρα του και πρώην προέδρου, Χαφέζ.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επεκτείνονται και στην υπόλοιπη χώρα, παρά τις χθεσινές υποσχέσεις συμβούλου του Ασάντ για μεταρρυθμίσεις και την αλόγιστη χρήση βίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Στην πρωτεύουσα Δαμασκό, οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν συγκέντρωση, μετά την προσευχή της Παρασκευής, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.
Ένταση και στην Ιορδανία

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις διαηλωτών με αστυνομικούς στην Ιορδανία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε πλατεία στην πρωτεύουσα Αμάν και ζητούσαν μεταρρυθμίσεις. Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει το πλήθος, κάνοντας χρήση κανονιών νερού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αστυνομικοί।

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: