29.3.11

“…αν είχα μείνει στον Καναδά”...


Τάνια Μουρτζίλα
Είναι γνωστό το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών να καταφέρουν να επιστρέψουν για να ζήσουν στην Ελλάδα . Η προσμονή της επιστροφής ήταν έντονη για τους περισσότερους και μάλιστα τη συμμερίζονταν και τα παιδιά τους χωρίς να έχουν καν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Τέτοια είναι η περίπτωση του... Ηλία Κουγιεμήτρου, γεννημένου στον Καναδά από Έλληνες μετανάστες. Ο Κουγιεμήτρος επέλεξε να επιστρέψει στη χώρα όπου γεννήθηκαν οι γονείς του και να δημιουργήσει οικογένεια. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αισθανόμουν ότι εδώ ανήκω. Σε όσους έχουν γνωρίσει δύο πατρίδες, συχνά ταλαντεύονται τα συναισθήματά τους. Όμως ομολογώ πως υπήρξαν φορές που αισθάνθηκα να μετανιώνω που ήρθα στην Ελλάδα και ήθελα να ξαναφύγω για τον Καναδά. Δεν μπορούσα να συνηθίσω στην Ελληνική πραγματικότητα, σε σχέση με αυτήν που γνώρισα στον Καναδά.
Στη Ελλάδα με ενοχλούν αφάνταστα, το νέφος από καυσαέρια, η ηχορύπανση, οι δυσκοίλιες δημόσιες υπηρεσίες με τη γραφειοκρατία να τσακίζει και το πιο ανθεκτικό νευρικό σύστημα. Λείπει ο αλληλοσεβασμός. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, η διαφθορά που βρίσκεται σχεδόν παντού, πάει χέρι-χέρι με την ατιμωρησία.
Και καταλήγει: «Το μεγαλύτερο κακό, η χώρα μας το έχει γνωρίσει από εμάς τους ίδιους».
http://canada.greekreporter.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: