15.3.11

Πλήττει και τον ελληνικό Τουρισμό ο σεισμός στην Ιαπωνία...


Επιπτώσεις στον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό αναμένεται να έχει το πρωτοφανές χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιαπωνία. Η χώρα μας ειδικά, αναμένεται να χάσει μεγάλο μέρος από τους 60.000 Ιάπωνες τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Η ...Ιαπωνία, είναι μια σημαντική ποιοτική τουριστική αγορά, χωρίς ιδιαίτερη εποχικότητα, καθώς οι Ιάπωνες ταξιδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Ελλάδας.

Πέρυσι, οι Ιάπωνες ήταν δεύτεροι σε αριθμό τουρίστες μετά τους Κινέζους, μεταξύ των Ασιατικών χωρών, και δέκατοι πέμπτοι στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι Ιάπωνες που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αν και παραμένει μικρός σε σχέση με τον ενεργό πληθυσμό της Ιαπωνίας. Από 45.000 το 2005 ο συνολικός αριθμός Ιαπώνων τουριστών στην Ελλάδα άγγιξε σχεδόν τους 60.000 πέρυσι, όταν σε γειτονικές μας χώρες που έχουν απ’ ευθείας πτήσεις, ο αριθμός Ιαπώνων τουριστών είναι υπερδιπλάσιος (Τουρκία 150.000, Κροατία 140.000 και Αίγυπτο 130.000).
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: