9.3.11

Δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή ...


Την επανέναρξη τριών δράσεων της Ε.Σ.Ε.Ε, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας προωθούν οι έμποροι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή στις 15 του Μάρτη.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΣΕΕ σχεδιάζει:

- Στο πρόγραμμα «Συμμετέχω», να ... προστεθούν φέτος κατόπιν αιτήματός τους πολύτεκνοι και τρίτεκνοι καταναλωτές. Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ.

- Επανενεργοποίηση της πανελλαδικής διαφημιστικής εκστρατείας «Ταμειακές μηχανές παντού - Αποδείξεις απ’ όλους», με τη διανομή και τοποθέτηση αφισών στις προθήκες των καταστημάτων λιανικής και τη συνεργασία όλων των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Η δράση αυτή στόχο έχει την απομόνωση του παραεμπορίου και την προσπάθεια να περάσουν τα «αδήλωτα» 20 δισ ευρώ ετησίως μέσα από τις ταμειακές μηχανές του νόμιμου εμπορίου.

- Ευαισθητοποίηση του Έλληνα καταναλωτή να στηρίξει το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με barcode που ξεκινάει με αριθμό 520, με σκοπό να συμπαρασύρει και τις μικρομεσαίες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τις πολυεθνικές αλυσίδες λιανεμπορίου να πράξουν το ίδιο.

Μμε τις πρωτοβουλίες αυτές, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνεται η πρόθεση του ελληνικού εμπορίου να μετάσχει στην εθνική προσπάθεια ορθής φορολογικής συμπεριφοράς, προστατεύοντας το συμφέρον του Έλληνα καταναλωτή και ταυτόχρονα ζητώντας την απαραίτητη για την επιβίωσή μας στήριξή του.
http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: