23.3.11

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με μέλη της ειδικής μόνιμης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της Χρηματοπιστωτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Κρίσης (CRIS).
Ο κ. Πετσάλνικος, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής, αναφέρθηκε... στην ανάγκη να αντεπεξέλθει η Ευρώπη στη σημερινή δύσκολη συγκυρία χωρίς κλυδωνισμούς, ενεργώντας με βάση τις αρχές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. «Εμείς, ως χώρα, αποφασίσαμε να καταβάλουμε τις πλέον έντονες προσπάθειες στην κατεύθυνση της ραγδαίας μείωσης του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και έχουμε απόλυτη συναίσθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών ώστε να βελτιωθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
«Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας –επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος– απέναντι στον ελληνικό λαό, που υφίσταται επώδυνα μέτρα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, και αποτελεί πεποίθησή μας ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα δικά της πόδια. Δεν νομίζω –σημείωσε– ότι υπάρχει άλλη χώρα που μπόρεσε να πετύχει μέσα σε ένα χρόνο μείωση του ελλείμματός της κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της».
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι και οι εταίροι μας γνωρίζουν τη σημασία της ενωμένης Ευρώπης με καθεστώς συνεργασίας και αλληλεγγύης, ώστε η Ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα να ξεπεράσουν τους κινδύνους από τους οποίους απειλούνται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για να προχωρήσουμε στο μεγάλο επίτευγμα του κοινού μας μέλλοντος.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής, Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Wolf Klinz, ανέφερε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε το σύστημα κοινών αξιών της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, στο οποίο χρειαζόμαστε και την Ελλάδα, η οποία είναι ισότιμο μέλος της».
Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν κοινή συνεδρίαση με τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: