28.3.11

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση της ΝΥ παρά την παγωνιά – Ανεβλήθη στο Σαν Φρανσίσκο...


http://usa.greekreporter.gr
Παρά την κακοκαιρία χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν της ΝΥ, όπου χειροκρότησαν θερμά τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που είχαν έλθει από την Ελλάδα, αλλά και τα νειάτα της Ομογένειας.
Το πρωί, τελέστηκε η επίσημη και πανηγυρική Δοξολογία για την εθνική επέτειο, στον αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, στην οποία προσήλθαν και οι... επίσημοι από την Ελλάδα και την Αμερική.
Μιλώντας μέσα στο ναό εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επεσήμανε ότι με αγώνες και θυσίες μπορούμε ως έθνος να πάμε μπροστά και να δημιουργήσουμε.
Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τους κάλεσε όλους μέσα στο ναό και όρθιοι έψαλλαν τον ελληνικό Εθνικό Υμνο.
Πριν από την έναρξη της Παρέλασης, δόθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο «Πιέρ» έξω από το οποίο και άρχισε η πομπή των επισήμων.
Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν, ενώ ακολουθούσαν οι τελετάρχες της φετινής Παρέλασης, που ήταν οι: Δημήτρης Καστανάς, Δρ. Ουίλιαμ Τένετ και οι δύο συμπρόεδροι της ομάδας ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) της αμερικανικής Βουλής, Κάρολιν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκης. Ακολουθούσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, οι παράγοντες της Ομοσπονδίας, τα στελέχη της Επιτροπής Παρέλασης, οι εκπρόσωποι της Ελλάδος και της Κύπρου και άλλοι παράγοντες. Μετά τους Εύζωνες ακολουθούσε το κύριο μέρος της Παρέλασης με τους διάφορους ομογενειακούς φορείς, τις φιλαρμονικές και τα άρματα.

Αναβολή της παρέλασης στο Σαν Φρανσίσκο
Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων ανεβλήθη η παρέλαση στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου. Η παρέλαση ορίσθηκε να γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου. Στην παρέλαση συμμετάχουν ομογενείς από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο αλλά και από τις περιοχές του Σαν Χοσέ και του Οκλαντ.
Ρεποστάζ Απόστολος Παπαποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: