16.3.11

Ο Συνήγορος (κατα) του Καταναλωτή άρχισε να (μας) δουλεύει για την ΔΕΗ?...

adena-gr.blogspot
Έως 500 ευρώ (θα) συστήσει στη ΔΕΗ ο πρωτοεμφανιζόμενος , Χ Συνήγορος του Πολίτη, να αποζημιώνει τους πελάτες της , όταν από σφάλμα της τους καρβουνιάζει ακόμα κι ολόκληρο το νοικοκυριό. Βέβαια το θύμα θα υπογράφει δήλωση ότι θεωρεί πως το χρηματικό ποσό που εισπράττει είναι απολύτως εύλογο και σε αντιστοιχία με τη ζημιά που έχει υποστεί!.
Μόνο στην Ελλάδα στήνεται ένας...
ολόκληρος Κρατικοδίαιτος οργανισμός για να προτείνει το αυτονόητο. Βέβαια για όσους πίστεψαν ότι οι δικηγόροι που τους στελεχώνουν δουλεύουν για το καλό των καταναλωτών, ονειρεύονται . Διαβάστε λοιπόν τι απόκρυψε ο καλοχτενισμένος Συνήγορος από τους τηλεθεατές του Παπαδάκη, για τις προϋποθέσεις που απαιτεί η ΔΕΗ για να δώσει μερικά κατοστάρικα , για τις αστοχίες της...
* Οι βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές να έχουν προκληθεί εξαιτίας τυχαίας διακοπής του ουδετέρου του εναερίου ή υπόγειου δημόσιου δικτύου διανομής χαμηλής τάσης.
* Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ το συντομότερο δυνατό μέσα σε τέσσερις ημέρες υποβάλλοντας αίτηση.
* Η ΔΕΗ να διερευνήσει τις αιτίες βλάβης ή αστοχίας υλικού για να χαρακτηρίσει «τυχαία» τη διακοπή. Θα παρέχει κάθε στοιχείο στον καταναλωτή.
* Αν χρειαστεί, ο καταναλωτής θα διαθέσει για δύο ημέρες τις συσκευές στη ΔΕΗ πριν από την επισκευή τους.
* Ο καταναλωτής μπορεί να προσκομίσει παραστατικό ηλεκτρολόγου που θα περιγράφει τη βλάβη και αν είναι δυνατόν ότι αυτή συνδέεται με υπέρταση, αλλά και το κόστος αποκατάστασης ή αντικατάστασης των συσκευών.
* Η ΔΕΗ υποχρεούται να απαντήσει στις αιτήσεις εντός 15 ημερών και θα αποζημιώνει μέσα σε έναν μήνα.
* Ο καταναλωτής θα υπογράφει δήλωση ότι θεωρεί πως το χρηματικό ποσό που εισπράττει είναι απολύτως εύλογο και σε αντιστοιχία με τη ζημιά που έχει υποστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: