18.3.11

Ερώτηση Πολατίδη - Βελόπουλου για προσλήψεις τουρκόφωνων υπαλλήλων στην ΕΡΑ Κομοτηνής.


Επανήρθε στην ερώτηση που είχε καταθέσει για την πρόσληψη δύο Τουρκοφώνων στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο βολευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, καταγγέλλοντας με νέα ερώτηση ότι, «προσλήφθηκαν με.φωτογραφική διάταξη!!!».

Η ενδιαφέρουσα πράγματι ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα παρακάτω:...

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & ΤουρισμούΘΕΜΑ: Τελικώς απεδείχθη στην πράξη, ότι δεν ήσαν καθόλου «αβάσιμες» οι υποψίες, για φωτογραφική πρόσληψη των δύο τουρκοφώνων στην ΕΡΑ Κομοτηνής!
Επανερχόμενοι στην ερώτηση μας υπ. αριθμ. πρωτοκ. 6664/24-11-2010, όπου επισημαίναμε, ότι βάσει δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου, στην ΕΡΑ Κομοτηνής εξακολουθούσαν το χρονικό διάστημα καταθέσεως της ανωτέρω ερωτήσεως, να υπηρετούν δύο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ( ΕΒΡΕΝ ΝΤΕΝΤΕ και ΑΙΝΤΙΝ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ) παρά το ότι, η σχετική σύμβαση τους είχε λήξει από το τέλος Μαρτίου 2010, ο άλλος, ενώ υπογραμμίζαμε πως, συμφώνως με τα τοπικά δημοσιεύματα, η όλη κατάσταση (με την προκήρυξη) έδειχνε ως «φωτογραφική διάταξη», για τους δύο προαναφερθέντες του Ρ/Σ Κομοτηνής.
Στην απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, με στοιχεία πρωτοκ. 960/06-12-2010, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, οι δύο υπάλληλοι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στον Ρ/Σ αμισθί (!), ο ένας από τα τέλη του Μαρτίου 2010 και ο άλλος από τα τέλη Ιουνίου 2010!
Όμως κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε., της 1ης Μαρτίου 2011, ελήφθη απόφαση για «την πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μετά από σχετική προκήρυξη (!) και εισήγηση (;) της αρμοδίου επιτροπής επιλογής- αξιολογήσεως, των δημοσιογράφων ΔΕΔΕ ΑΠΔΟΥΡΑΧΙΜ ΕΒΡΕΝ και ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ ΜΕΧΜΕΤ ΑΙΤΗΝ, στον Ρ/Σ Κομοτηνής»!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ

1. Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, πότε ήσαν «αβάσιμες» οι υποψίες, τότε ή τώρα, για την ξεκάθαρα φωτογραφική πρόσληψη των δύο τουρκοφώνων υπαλλήλων της ΕΡΑ Κομοτηνής, όπως αποδεικνύεται με την νέα απόφαση της 1ης Μαρτίου, του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., για τους «αμισθί» εργαζομένους;
2. Γιατί δεν έγινε η ανακοίνωση των δύο «προσλήψεων» τον Φεβρουάριο, μαζί με τις υπόλοιπες, παρά μετεφέρθη και περιελήφθη στις νέες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.; Πότε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα λεγόμενα του κ. Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, τότε ή τώρα; Πως τοποθετείται το υπουργείο, στο ζήτημα και τι πρόκειται να πράξει;
ΟΙ Ερωτώντες Βουλευτές
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: