9.3.11

Η κατάρα του Καστανίδη ...


ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Η κατάρα του ήταν ηχηρή αλλά είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσµα. Ο µεν ∆ηµιουργός δεν έστειλε κεραυνούς κατά του υπουργού ∆ικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο δε Μητροπολίτης πειραιώς κ. Σεραφείµ έδρεψε τους καρπούς της βιασύνης του να απαντήσει µε τα πιο οπισθοδροµικά των κλισέ σε ένα νοµοσχέδιο που δεν καταλάβαινε: έγινε αντικείµενο ειρωνείας στα ΜΜΕ. Φτηνά τη ... γλίτωσε. Αγνοώντας τονοι οµοφυλόφιλοι, τους οποίους ελεεινολόγησε µε τον χειρότερο τρόπο, αποδεικνύονται ελεήµονες και φαίνεται ότι ξέρουν να συγχωρούν.

Τουλάχιστον,όµως, ο κ. Σεραφείµ αυτή τη φορά κατάλαβε την ειρωνεία – κι ας καταλογίζει σε όσους τον περιποιήθηκαν διατεταγµένη υπηρεσία, ας τους αποκαλεί «κατεγνωσµένους διατάκτες και υπεργολάβους» του «διεθνιστικού σιωνιστικού λόµπι». Μάλιστα επιχειρώντας να διορθώσει, προσπαθεί να µπει, µε καθυστέρηση, στην πραγµατική συζήτηση. πώς; Υιοθετώντας επιχειρήµατα και ακριβή φρασεολογία µιας φιλελεύθερης κριτικής κατά του νοµοσχεδίου Καστανίδη, που διεκδικεί το δικαίωµα στον µισαλλόδοξο λόγο.

Συζήτηση θεµιτή, στην οποία ο κ. Σεραφείµ ας µην µπει, έχει µόνος αυτοακυρωθεί. Τον έχουν ακυρώσει η ακρότητα των θέσεών του, το συνωµοσιολογικό πνεύµατους, η άγνοια των κανόνων του δηµόσιου λόγου. Η κατάρα του Καστανίδη έπληξε τον ίδιο. Κρίµα, διότι πίσω από τον άγιο πειραιώς βρίσκεται η ελληνική εκκλησία.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: