19.3.11

«Επικίνδυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την επέμβαση στη Λιβύη» λέει το ΚΚΕ...


Την αντίδρασή του εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες από τη δύση στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη, κατακρίνοντας παράλληλα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι με τις παραχωρήσεις της η κυβέρνηση «εμπλέκει τη χώρα σε ένα νέο γύρο οξυμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή».
Το ΚΚΕ επίσης χαρακτηρίζει δόλιες τις... κινήσεις των δυτικών δυνάμεων επισημαίνοντας ότι "με τη γνωστή ιμπεριαλιστική δολιότητα οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία πρωτοστατούν και προχωρούν σε πόλεμο κατά της Λιβύης, με στόχο να αρπάξουν τα μονοπώλιά τους το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο και να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή".

Όσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι: "Είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή. Μεγάλες ευθύνες έχει η ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: