30.3.11

Οι υπουργοί της χλιδής...


Λευκωσία: Στον μακαρίτη Πεύκιο Γεωργιάδη και σε υπηρεσιακούς προσπάθησε χθες να φορτώσει τις ευθύνες για τις υπερπολυτελείς υπηρεσίες που απολάμβανε κατά τα υπηρεσιακά του ταξίδια ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου. Αλλά, δεν ήταν ο μόνος υπουργός της παρούσας κυβέρνησης που έκανε χρήση τέτοιων ωφελημάτων.

Όπως... προκύπτει από τη σωρεία εγγράφων που κατέθεσε χθες στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής το Γενικό Λογιστήριο, σχεδόν όλοι οι υπουργοί (με φωτεινή εξαίρεση τρεις) έκαναν χρήση τέτοιων ή παρόμοιων πολυτελών υπηρεσιών.

Βέβαια τα περισσότερα τιμολόγια της τελευταίας τριετίας φέρουν το όνομα του κ. Δημητρίου και, δευτερευόντως, του υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα.

Οι επιβαρύνσεις από τους υπόλοιπους υπουργούς είναι σαφώς λιγότερες και σε μερικές περιπτώσεις «μηδαμινές».

Συνολικά, πάντως, το φέσι για τις VΙΡ αίθουσες είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία ασφαλώς πλήρωσε ο φορολογούμενος σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής… περισυλλογής. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η επίσημη επιβεβαίωση ότι η χρήση ή όχι των υπερπολυτελών υπηρεσιών από κρατικούς αξιωματούχους δεν διέπεται από κανένα κανονισμό. Αλλά, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια (και… εγκράτεια) του κάθε υπουργού αν θα κάνει χρήση τέτοιων υπηρεσιών.

Λεπτομέρειες σήμερα στον "Φιλελεύθερο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: