16.3.11

Πληρώνουμε “χρυσάφι” τα απόβλητα των νοσοκομείων...


Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Ενώ στη χώρα μας γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την περιστολή των δαπανών στην υγεία, τα νοσοκομεία της Κρήτης συνεχίζουν να δαπανούν υπέρογκα ποσά εκατομμυρίων ευρώ για την διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, αφού δεν υπάρχει στο νησί μονάδα για ...την επεξεργασία τους που θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό αυτό το δυσβάστακτο κόστος.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων για μια διετία, με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ.
Αντίστοιχος διαγωνισμός για την ετήσια διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων του Βενιζελείου έχει προϋπολογισμό 458.000 ευρώ.

Μόνο για τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου το ποσό για την διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων για μια διετία φθάνει τα 2.200.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι πριν 4 χρόνια είχε γίνει μια προσπάθεια για την δημιουργία μονάδας αποστείρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Τυλίσου, ωστόσο, ο σχεδιασμός ναυάγησε μετά την κατηγορηματική άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυλίσου, μετά από πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο μια τέτοια μονάδα θα επιβάρυνε τοξικά και μολυσματικά το φυσικό περιβάλλον.
http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: