10.3.11

Ραγκούσης: Δεν δόθηκαν άδειες παραμονής, δεν παραβιάστηκε ο νόμος...


Για διαστρέβλωση της λύσης που δόθηκε από την κυβέρνηση για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας έκανε λόγο την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν δώσαμε άδειες παραμονής ούτε καν υπόσχεση, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή και η Ελλάδα είναι ήρεμη» υποστήριξε, υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι που... είχε θέσει η κυβέρνηση επετεύχθησαν .

«Οι άνθρωποι αυτοί μέχρι και χθες ένα πράγμα και μόνο ζητούσαν για να σταματήσουν την απεργία: Νομιμοποίηση και άδειες παραμονής γιατί τον Ιανουάριο του 2009 18 Μαροκινοί από τα Χανιά κατάφεραν να αποσπάσουν άδειες παραμονής με αντάλλαγμα τη διακοπή της απεργίας πείνας» σημείωσε.

«Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα από χθες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λεει ένα πράγμα: ότι όσο και να πιέζεται δεν δίνει άδειες παραμονής» πρόσθεσε.

Για το υπό ανοχήν καθεστώς που θα χορηγηθεί στους μετανάστες ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι είναι ρητή πρόβλεψη του νόμου βάσει κοινοτικής οδηγίας, και όχι παραχώρηση από την κυβέρνηση, ενώ απέδωσε τους πανηγυρισμούς των μεταναστών σε επικοινωνιακά τρικ.

«Η κυβέρνηση έδωσε την εντύπωση ότι υπέκυψε σε ωμότατο εκβιασμό» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα έχουμε κοινωνική ηρεμία; Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει σε λίγο. Έχω την εντύπωση ότι άνοιξε Κερκόπορτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: