9.3.11

Συγχώνευση του Αθήνα 9,84 με την Τεχνόπολις Α.Ε. Πως φτάσαμε στις απολύσεις...


Συγχώνευση του Αθήνα 9,84 με την Τεχνόπολις Α.Ε. Αυτό είναι το μοντέλο που έχει εισηγηθεί ομάδα συμβούλων του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει στα ερτζιανά ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός.
Με την πρόταση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης δημιουργείται μια νέα εταιρεία η οποία θα έχει συχνότητα ραδιοφωνικού σταθμού, χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα...


εκμεταλλεύεται, θα δίνει οπτικοακουστικό περιεχόμενο και θα έχει την εμπορική εκμετάλλευση (με προγραμματικές συμφωνίες) όλων των οπτικοακουστικών media του Δήμου (portal, ψηφιακές πινακίδες κ.λπ.).

Με βάση αυτό το μοντέλο στόχος είναι να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες μέχρι το τέλος Μαΐου. Μέχρι τότε ο σταθμός θα λειτουργεί με προσωρινό πρόγραμμα θα εκπονηθεί το business plan και με βάση αυτό θα προετοιμαστεί το νέο πρόγραμμα
Παράλληλα θα οργανωθεί το τμήμα εκδηλώσεων, εμπορικού τμήματος και θα αναζητηθούν καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και επικοινωνιακές συνεργασίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα εργασίας που εξέτασε τα δεδομένα στον Αθήνα 9,84 το Νοέμβριο, δηλαδή πριν από την ορκωμοσία του Γ. Καμίνη προβληματίστηκε πολύ για την στάση που έπρεπε να τηρηθεί σε σχέση με τους συμβασιούχους δημοσιογράφους.

« Σχετικά με το θέμα των συμβάσεων που λήγουν στις 31/12/2010 διαμορφώσαμε δύο προτάσεις.
1. Α) Να μην ανανεωθεί καμία από τις συμβάσεις που λήγουν, παρότι πολλοί συμβασιούχοι προσφέρουν πραγματικό έργο στον σταθμό. Η γνώμη μας είναι πως αν υπάρξουν έστω και μικρές εξαιρέσεις σε αυτό, θα δώσουμε λάθος μήνυμα για τους σκοπούς και τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής και θα ενταθούν απ’ όλες τις πλευρές οι πιέσεις προς τον δήμαρχο, τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τα κόμματα υποστήριξης.
2. Χρειάζεται λογική (εξορθολογισμός) και ευαισθησία. Χρειάζεται προσεκτική εξέταση του δημοσιογραφικού προσωπικού. Η εύκολη λύση της μη ανανέωσης των συμβάσεων στο σύνολό τους, θα προκαλέσει πολλές αδικίες. Θα φύγουν εργαζόμενοι που εργάζονται με συνέπεια και είναι η μοναδική δουλειά που έχουν, ενώ κάποιοι από αυτούς θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του σταθμού. Παράλληλα θα παραμείνουν αρκετοί αορίστου χρόνου που σήμερα είναι εξαφανισμένοι ή προσφέρουν ελάχιστα και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις».

Είναι προφανές ότι υιοθετήθηκε η δεύτερη επιλογή, όμως μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά...

- Όσον αφορά τον αριθμό των δημοσιογράφων, αυτός κρινεται υπερβολικός:

«Απασχολούνται συνολικά 226 δημοσιογράφοι συν ένας αδιευκρίνιστος αριθμός εκ των 22 με ειδικές συμβάσεις.Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι αορίστου, αλλά και με έργου χωρίς αντικείμενο εργασίας ή εξαφανισμένοι. Υπάρχουν 19 πολιτικοί συντάκτες με συμβάσεις αορίστου ή έργου. Ορισμένοι από αυτούς συμμετέχουν μόνο με πολιτικό σχόλιο, μάλιστα κάποιοι μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Η συμμετοχή κάποιων άλλων είναι μηδενική.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι με μία ωριαία ή διωριαία εκπομπή την εβδομάδα, αλλά με κανονικές μηνιαίες αποδοχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ υψηλές.
Σημειώνεται, πως σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν γνωστοί δημοσιογράφοι που εργάζονται και σε άλλα μεγάλα ΜΜΕ.
Υπάρχει στη διάθεσή μας πλήρης κατάλογος με μισθούς και αντικείμενο εργασίας του καθένα».
www.e-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: