2.3.11

Με λευκή ομοφωνία οι απολύσεις στον «9,84» ...

Κανείς δεν ψήφισε "ΚΑΤΑ" στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Σταθμού...
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σε μείωση δημοσιογραφικού προσωπικού κατά 84 άτομα, εκ των οποίων οι 20 μόνιμοι υπάλληλοι, στοχεύουν οι χθεσινές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84».
Μετά την υλοποίηση των αποφάσεων, οι δημοσιογράφοι μειώνονται στους...

200 εκ των οποίων οι 109 θα είναι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (μόνιμοι) και οι 91 συμβασιούχοι έργου. Δεν αποκλείεται πάντως να ακολουθήσει και δεύτερο «κύμα» απομακρύνσεων, καθώς τα αρχικά σενάρια ανέφεραν τον αριθμό 150. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση και δημοσιοποιήθηκαν στις ιστοσελίδες του σταθμού, τα έξοδα λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 13,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 προϋπολογίζονται σε 6,4 εκατ. Προκύπτει δηλαδή μείωση εξόδων 55% ενώ το προσωπικό μειώνεται με τις χθεσινές αποφάσεις κατά 30% (το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο αν υπολογιστούν και οι περίπου 100 άλλων ειδικοτήτων).

Η καμπάνα της απόλυσης ήχησε για τέσσερις γνωστούς δημοσιογράφους: την Αννα Παναγιωταρέα, τον Γ. Ταμπακόπουλο, την Αρετή Σιδηροκαστρίτου και τον Γιώργο Βλάχο. Αλλοι πέντε δημοσιογράφοι παραιτούνται αλλά έπειτα από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σταθμού θα λάβουν και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Πρόκειται για τους Μαρία Σταματέρη, Α. Ζησιμάτο, Ολγα Προυκάκη, Γρ. Ρουμπάνη και Ν. Στέφο. Για ακόμη έντεκα δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Τ. Καμπύλης έλαβε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις προκειμένου να λυθεί η σχέση εργασίας με τη δημοτική επιχείρηση.

Οπως ανέφερε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο «9,84» απασχολεί προσωπικό 384 ατόμων εκ των οποίων οι 284 είναι δημοσιογράφοι, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «θεσμική ανωμαλία». Σημειώνεται ότι στο χθεσινό Δ.Σ., για τις καταγγελίες συμβάσεων ψήφισαν υπέρ οι εκπρόσωποι της παράταξης Καμίνη, ενώ όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (δηλαδή οι παρατάξεις Κακλαμάνη-Αμυρά-Ανοιχτή Πόλη, καθώς το ΚΚΕ δεν εκπροσωπείται οικειοθελώς) ψήφισαν «λευκό» και όχι «κατά».

Από τους 160 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου που υπήρχαν στον σταθμό, οι 91 θα παραμείνουν για το ερχόμενο τρίμηνο αλλά όλοι θα μπουν σε καθεστώς σύμβασης έργου και η αμοιβή τους θα προκύψει από διαπραγμάτευση με τον γενικό διευθυντή. Οπως ανέφεραν πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι σε πολλούς θα υπάρξουν μειώσεις αλλά μπορεί σε λίγους να υπάρξει και κάποια ενίσχυση. Από τη λίστα των 91 που παραμένουν, προκύπτει ότι φεύγουν από τον σταθμό άλλοι που δεν αναφέρονται, μεταξύ των οποίων οι Γ. Μητσικώστας, Α. Βέλλιος, Α. Κούρκουλας, Γ. Κουβαράς, Γ. Λοβέρδος, Γ. Τζαννετάκος, Α. Κοσώνας, Χρ. Ράπτης, Ελένη Καλογεροπούλου. *
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: