25.3.11

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη δυτική Κρήτη...


Με την έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά ξεκίνησε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Χανιά. Αμέσως μετά θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια θα... ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, σχολείων, Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών, Οδηγών - Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Χαλκιώτης.

Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στο Ρέθυμνο. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Στις 07.00 το πρωί τελέστηκε Όρθρος-Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό "Κυρίας των Αγγέλων" και στις 08.00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης, από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Α.Μ.Τ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το φιλόλογο, Κωστή Παπαδάκη.

Μισή ώρα αργότερα, έχει προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με απόδοση τιμών από άγημα του 547 Α.Μ.Τ. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Η παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη θα πραγματοποιηθεί στις 12।00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως κάθε χρόνο θα συμμετάσχει και η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: