17.9.09

Επιχειρηματικός "πόλεμος" Olympic Air - Aegean ...

Πέρα από όσα σας είπαμε για τις έξυπνες κινήσεις του Βγενόπουλου, στη σημερινή συνένετυξη Τύπου, τα'βαλε με την AEGEAN και τις προστάτιδες δυνάμεις της, Μητσοτάκη και Ντόρα. Το Capital.gr έχει τις λεπτομέρειες:
Βολές στον βασικό ανταγωνιστή της Olympic Air, Aegean Airlines, εξαπέλυσε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος επικεφαλής της MIG ο οποίος στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το επιχειρηματικό πλάνο της Olympic Air έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα μνημόνιο κατανόησης το οποίο αφορούσε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για την περαιτέρω κάλυψη των δρομολογίων μεταξύ των δυο χωρών και δεδομένου ότι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης από την Ολυμπιακή είχε καταργηθεί.

Το μνημόνιο, το οποίο έχει...
χρησιμοποιήσει η Aegean Airlines, φέρονται να έχουν υπογράψει τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και τρία στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τους αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας και εν αγνοία του υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Βγενόπουλος είπε χαρακτηριστικά «ποιος κόπτεται για τον ανταγωνισμό» αναφερόμενος στην Aegean Airlines, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω μνημόνιο καταργεί τους νόμους, δεδομένης της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει για την εκμετάλλευση της γραμμής αυτής από την Ολυμπιακή.

Στρατηγικές συνεργασίες με 4 αεροπορικές εταιρείες για την Olympic Air

Τη στρατηγική συνεργασία της Olympic Air με τις Delta Airlines, KLM, Etihad και Cyprus Airways, ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αντώνης Συμιγδαλάς.

Ο ίδιος, επανέλαβε πως η επένδυση για τα αεροσκάφη προσεγγίζει τα 1,1 δισ. δολ., ενώ έχουν προσληφθεί 5.000 άτομα τα οποία κατανέμονται στις τρείς εταιρείες που αποτελούν τον όμιλο: την εταιρεία πτητικού έργου Olympic Air, την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Olympic Handling και την τεχνική βάση Olympic Engineering.

Από 1η Οκτωβρίου η Olympic Air ανοίγει τα φτερά της διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο στόλο που αποτελείται από 32 αεροσκάφη και εκτελώντας δρομολόγια σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τις πλέον καταξιωμένες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Ο στόλος της νέας εταιρείας αποτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό από 16 Airbus 319 και 320, δέκα Bombardier Q400, πέντε Dash 100 και ένα ATR 42.

Τα 21 αεροπλάνα εξ αυτών θα είναι διαθέσιμα από 1ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια του επόμενου μήνα θα προστεθούν ακόμη τέσσερα και στους επόμενους μήνες θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα στον στόλο της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές συνεργασίες με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, με την Delta Airlines θα συνδέει τη Νέα Υόρκη, με την KLM Air France το Άμστερνταμ και με την Etihad το Άμπου Ντάμπι και Γιοχάνεσμπουργκ.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία της Olympic Air με την Air France θα υπάρξουν πτήσεις με κοινούς κωδικούς τόσο μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας όσο και για πτήσεις προς Μόντρεαλ από τον Μάρτιο του 2010.

Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τα οφέλη της εμπορικής συνεργασίας με την Delta και Air France KLM προσβλέπει στην ένταξη της στη συμμαχία Sky Team. Είναι μια παγκόσμια αεροπορική συμμαχία που αριθμεί 14 αεροπορικές εταιρείας από 4 ηπείρους.
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: