28.9.09

11 μάχες για την αυτοδυναμία...

Με «κλειδωμένες», λαού θέλοντος βεβαίως, 146 έδρες σε όλη τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του σε 11 κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, ώστε, σε συνδυασμό και με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, να κατακτήσει την πολυπόθητη ισχυρή αυτοδυναμία που επιδιώκει.
Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο κινούνται οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει πεντακομματική Βουλή και το Κίνημα να κινηθεί σε ποσοστά πάνω από 41%.
Σε μια τέτοια περίπτωση η αυτοδυναμία θεωρείται δεδομένη και το μόνο ζητούμενο θα είναι το εύρος της.
Ο Γ. Παπανδρέου θέλει...

μια μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή και πιστεύει πως αυτή είναι εφικτή, δεδομένης και της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα.

Οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι «το 153 είναι η βάση μας, μπορούμε και πιο πάνω»! Μύχιος πόθος της Ιπποκράτους είναι να σπάσει το όριο του 42% και να πιάσει 156, ίσως και περισσότερες έδρες (θα παίξει ρόλο και το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων, εφόσον μείνουν εκτός Βουλής).

Εκτιμήσεις
Οι έδρες που παίζονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι στη Θεσπρωτία (μονοεδρική), τη Δράμα, την Αργολίδα, τη Β Αθηνών, την Α Αθηνών, τη Β Πειραιώς, τις Σέρρες, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Αχαϊα και την Ηλεία.

Με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα αντιστραφεί πλήρως η κατάσταση στις τετραεδρικές περιφέρειες. Η Ιπποκράτους θα βγάλει τρεις βουλευτές και η Ρηγίλλης έναν! Αυτές είναι ο Εβρος, η Καβάλα, η Πέλλα, η Ημαθία, η Πιερία, η Βοιωτία, η Κόρινθος και τα Χανιά.

Στις μονοεδρικές το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει το 7-1. Θεωρεί πως έχει τη Ζάκυνθο, την Ευρυτανία, τη Σάμο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και τα Γρεβενά και δίνει μάχη για τη Θεσπρωτία. Η Φωκίδα θεωρείται χαμένη.

Στις τριεδρικές το ΠΑΣΟΚ φουλάρει στη Δράμα και την Αργολίδα, όπου θέλει να ανατρέψει το 1-2 της ΝΔ. Από εκεί και πέρα, στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι θα κάνουν το 2-1 στη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Αρτα, την Αρκαδία και τις Κυκλάδες και πάνε για το 1-1-1 (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - μικρότερο κόμμα) στο Κιλκίς, στην Κέρκυρα και τη Λέσβο.

Στις μεγάλες περιφέρειες του κέντρου το ΠΑΣΟΚ πάει για μεγάλη νίκη στη Β Αθηνών. Σήμερα το Κίνημα έχει 14 βουλευτές, οι επιτελείς του θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει τους 18 και πάνε για 19! Με τις 6 σίγουρες στην Α Αθηνών ο στόχος είναι η Ιπποκράτους να βγάλει 7, ενώ στον Πειραιά, πέρα από τις δύο σίγουρες στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, η επιδίωξη είναι να βγουν 5 βουλευτές στη Β Πειραιώς. Δύο περισσότερες έδρες στην Α Θεσσαλονίκης και μία στη Β Θεσσαλονίκης είναι η εκτίμηση για την περιοχή της συμπρωτεύουσας.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως θα διατηρηθεί το 1-1 στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πρέβεζα, τη Χίο, στο Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Σίγουρα ή πιθανά κέρδη υπάρχουν από εκεί και πέρα στις Σέρρες, την Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, την Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαϊα, την Ηλεία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Μεσσηνία, στα Δωδεκάνησα και το Ηράκλειο.

Ετεροδημότες
Η Ιπποκράτους φιλοδοξεί να κερδίσει και τη μάχη των ετεροδημοτών, καθώς σύμφωνα με τους χειριστές του σχετικού φακέλου «είναι πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή η διάθεση ψηφοφόρων να μετακινηθούν». Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι έχουν ναυλωθεί περισσότερα από 150 αεροσκάφη, για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ διευκολύνει τους οπαδούς του με εισιτήρια σε ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία, ενώ και σε αυτές τις εκλογές θα δώσουν το «παρών» τα περίφημα «πούλμαν της νίκης». Τα ναυλωμένα λεωφορεία που έκαναν την εμφάνισή τους το 1981 και έκτοτε μεταφέρουν το μήνυμα της νίκης (ή της ήττας) από το κέντρο στην επαρχία.

Στο μέτωπο της προεκλογικής δραστηριότητας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σήμερα βιοτεχνία στο Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με εργαζομένους, βιοτέχνες και εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.

Την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας και θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία την Παρασκευή με ομιλία του στην Πάτρα.

Aπάντηση στις διαρροάς της ΝΔ
Προειδοποιούν με δημοσιοποίηση γκάλοπ

Η Ιπποκράτους άφησε χθες να διαφανεί και η δυσφορία της για το παιχνίδι που γίνεται με τη διαρροή «πληροφοριών» από τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τους.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι «πίσω απ' ό,τι βγαίνει στην πιάτσα βρίσκεται και η ΝΔ» και μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μονομερή δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων!

«Τηρούμε τον νόμο όπως τον ψήφισαν, να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλιώς σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Από σήμερα το βράδυ θα βγει στον αέρα και το τελευταίο κομμάτι της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τρία σποτ. Το ένα προβάλλει το ηγετικό προφίλ του προέδρου του κόμματος και τα άλλα δύο κάνουν τον... απολογισμό της ΝΔ (οικονομία και σκάνδαλα), σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Κινήματος για την ανάπτυξη και τη διαφάνεια.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: