28.9.09

Ενας αξιοπρεπής άνθρωπος...

kourdistoportocali.blogspot.com
Απο τον Βασίλη Μπόνιο

Τον Γιώργο, τον γνωρίζω χρόνια, πολλά χρόνια.
Είναι απο τους πολιτικούς συντάκτες που υπερασπίζονται την δημοσιογραφία, με το αρχαιότερο όπλο του επαγγέλματος: Τις λέξεις.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος, καταξιωμένος δημοσιογράφος και εξαιρετικός συγγραφέας, αισθάνθηκε προσβολή, όταν τ όνομά του ενεπλάκη στους υποψηφίους ν αναλάβουν την...

Προεδρία της Κρατικής Τηλεόρασης. Εστειλε μάλιστα επιστολή στο Fimotro, με την οποία διευκρινίζει οτι δεν ζητά οφίτσια.
Η αξιοπρέπης στάση του, τιμά φυσικά τον ίδιο αλλά κι εκείνους που αισθάνονται τελευταίοι των Μοικανών, σ ένα κωλοεπάγγελμα που έχει γεμίσει παπαγαλάκια διαφόρων υπηρεσιών, τα οποία αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση, τον εκάστοτε αρχιΚΥΠατζή και πάει λέγοντας.
Ο Γιώργος, παρότι εργάζεται στον πανίσχυρο ΔΟΛ, του οποίου οι δημοσιογράφοι είναι περιζήττητοι απ όλες τις εξουσίες, είπε ένα ακόμη "οχι", εκεί που άλλοι βγάζουν μια σπάτουλα ως τη Κόκκινη Μηλιά.
Ο Παπαχρήστος και κάποιοι άλλοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν αηδιάσει απο τη σήψη, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την αρπαχτή των στελεχών της σημερινής ξιπασμένης κυβέρνησης.
Ανθρωποι σαν τον Γιώργο, περιμένουν απο τον Παπανδρέου, ν αποδείξει στη πράξη, πως όσα λέει για κανόνες στο παιγνίδι και πόλεμο στη διαφθορά και την ανομία, τα εννοεί.
Αλλωστε πιστεύουμε οτι ο αρχηγόςε του ΠΑΣΟΚ και αυριανός πρωθυπουργός, δεν θα ήθελε για τον ίδιο, μια κατάντια σαν κι αυτή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πολέμησε τη διαπλοκή, μόνο για ένα βράδι κι αφού είχε κοπανήσει και μερικά ποτηράκια κρασί, στον διάσημο Μπαιρακτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: