2.9.09

Υπουργεία...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ απόμερικά χρόνια στη Γαλλία. Σε έναν ανασχηματισμό που έγινε επί προεδρίας Ζακ Σιράκ, ένας από τους «κομμένους» δήλωσε πως δεν τον ένοιαξε καθόλου που έμεινε εκτός κυβέρνησης. «Από σήμερα», είπε, «αναλαμβάνω το υπουργείο του λόγου».

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ το «μινιστέρ ντε λα παρόλ» που έχει πάρει για λογαριασμό του ο Μιχάλης Λιάπης. Όχι γιατί είναι γαλλοτραφείς, έχοντας ζήσει χρόνια στο Παρίσι πλάι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αλλά γιατί έχει αρκετή εμπειρία στην πολιτική ώστε να ...

ξέρει ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χαρτοφυλάκια. Ιδίως αν το κόμμα σου βρίσκεται στην εξουσία και καταρρέει.

ΩΣ «ΥΠΟΥΡΓΟΣ Λόγου» ο Μισέλ είναι εξαιρετικά εργατικός. Κάνει δήλωση σχεδόν κάθε μέρα. Χθες χαρακτήρισε τις πρόωρες κάλπες «ταπεινωτική έξοδο». Πριν φθάσει σε αυτό το συμπέρασμα, διευκρίνισε πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι είτε ακυβερνησία είτε νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΛΙΑΠΗΣ πετάει χαλίκια προς τη μεριά τού εκλογικά επισπεύδοντος Σουφλιά. Τον φωτογράφισε χθες απαξιώνοντας τη δήλωση του Σαρακατσάνου πως είναι προσηλωμένος στο εθνικό συμφέρον. Αλλά ο Σουφλιάς δεν τσιμπάει. Παράπλευρη απώλεια είναι, πάντως, ο Κώστας Καραμανλής. Η πολιτική αγορά βούιζε χθες ότι ο Κώστας προκηρύσσει σήμερα τις εκλογές. Δεν θα ΄λεγε κανείς πως ο εξάδελφος Μιχάλης τού στρώνει το καταλληλότερο χαλί για να κάνει το πολυδιαφημισμένο διάγγελμά του. ΦΥΣΙΚΑ, Ο Λιάπης είναι πονηρός. Προεξοφλώντας τις εξελίξεις, βιάζεται να εκφράσει τον κορμό της συντηρητικής παράταξης. Αν ο απλός νεοδημοκράτης δεν θέλει εκλογές, τα κομματικά στελέχη- που είναι όλα καλοδιορισμένα- είναι φαρμακωμένα. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το δώρο Χριστουγέννων!

ΜΠΟΡΕΙ Ο πατρίκιος Λιάπης να γίνει η «φωνή της βάσης»; Θα φανεί στο χειροκρότημα. Ούτως ή άλλως, για τον Μισέλ οι πύρινες παρεμβάσεις έχουν κι ένα στοιχείο αυτασφάλισης. Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου λόγω Χριστοφοράκου, αυτό είναι πιο δύσκολο να γίνει εφόσον ο Λιάπης έχει καταγραφεί ως ο αιρετικός της Ν.Δ. που δεν μασάει τα λόγια του.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: