5.9.09

Επικοινωνία και τιμωρία...

Ντερμπεντέρη, ρίξε μια ματιά να ξεστραβωθείς. Να ανοίξει λίγο το μυαλουδάκι σου:
Αντώνης Καρακούσης
Επικοινωνία και τιμωρία...
Το ΄φερε από ΄δώ, το πήγε από εκεί και τελικώς η πραγματική ζωή εκδικήθηκε τους υβριστές της. Επέβαλε εκλογές για τα ελλείμματα και τα χρέη.
Και βεβαίως επιφύλαξε τη μεγαλύτερη τιμωρία σε εκείνον που διατυμπάνιζε το πρόβλημα των δημοσίων οικονομικών, που το κατέστησε μείζον και το μετέτρεψε σε βασικό εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης στα χρόνια διεκδίκησης της εξουσίας. Ο κ. Καραμανλής διακρίθηκε, ιδιαιτέρως μετά το 2000, ως κήρυκας της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μιλούσε τότε για «οικονομία τραβεστί», επέκρινε τον κ. Σημίτη για δημιουργική λογιστική, επαγγέλθηκε και...
τελικώς επέβαλε την περιβόητη «δημοσιονομική απογραφή», την οποία χρησιμοποίησε πολιτικά, προκειμένου να βυθίσει τους αντιπάλους του και να στηρίξει την ηγεμονία του. Και το επέτυχε στα πρώτα χρόνια της θλιβερής, όπως απεδείχθη, «νέας διακυβέρνησης». Από το 2004 ως το 2007, η φαιά επικοινωνία του κ. Ρουσόπουλου και των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου απέδιδε τον Κώστα Σημίτη σαν καταστροφέα της χώρας, σαν το μέγιστο κακό, σαν τον υπεύθυνο όλων των δεινών.

Το ΠαΣοΚ και ο πρώην πρωθυπουργός λοιδορήθηκαν με ευθύνη του κ. Καραμανλή για τα «σούπερ ελλείμματα» και για τα «υπερχρέη» που παρέδωσαν, η ίδια η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ αμφισβητήθηκε κατά τρόπο σκαιότατο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το χειρότερο έναντι της περιλάλητης απογραφής δόθηκαν υποσχέσεις και όρκοι τιμής υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Μόνο που οι όρκοι και οι υποσχέσεις ουδέποτε τηρήθηκαν, επειδή απλούστατα ουδείς των νεοδημοκρατών πίστευε πραγματικά στη δημοσιονομική σταθερότητα. Ολες οι πράξεις, οι αποφάσεις κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οποιος επιχειρήσει μια αναδρομή των δημοσιονομικών πεπραγμένων στην παρελθούσα πενταετία θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Και θα κατανοήσει πως οι πρώτοι κυβερνητικοί νεοδημοκρατικοί λόγοι ήσαν απλώς προπαγανδιστικοί, για την εμπέδωση της εξουσίας και μόνο γι΄ αυτήν.

Ομως όπως είπαμε η πραγματική ζωή απεδείχθη πολύ σκληρή για τον κ. Καραμανλή. Εφθασε όμως ο καιρός που αυτή η αναντιστοιχία λόγων και έργων αποκαλύφθηκε πλήρως. Η χώρα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε για δεύτερη φορά, σε διάστημα δύο ετών, να συρθεί σε πρόωρες εκλογές, επειδή ακριβώς δεν μπόρεσε να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά, στο όνομα της εξυγίανσης των οποίων είχε υψώσει φανταχτερά λάβαρα. Την έπαθε ως άλλος δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει και τώρα πληρώνει βαρύ τίμημα. Κινδυνεύει πλέον να υποστεί συντριβή και να τελειώσει πολιτικά πριν την ώρα του...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: