25.9.09

Μαυρογιαλούροι...

ΔΕΝ ΗΤΑΝ καθόλου αθώα τα ψέματα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις προεκλογικές προσλήψεις σε προγράμματα stage, ούτε και το ψηφοθηρικό σκάνδαλο του τέως διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη, ο οποίος λίγο πριν παραιτηθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, για να πολιτευθεί με τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε εντολή να γίνουν 7.000 προσλήψεις, παραμερίζοντας τη σχετική απαγόρευση του νόμου 2190/1994.

ΕΧΟΥΝ ΤΑ πρωθυπουργικά ψέματα ως θύματα όλους αυτούς που...

...τον άκουσαν στην τηλεμαχία, πίστεψαν και παραπλανήθηκαν. Λογικό ήταν, οι ψηφοφόροι όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων κομμάτων να πιστέψουν τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Μια λέξη για τα stage. Μιλούμε για μια απόλυτα νόμιμη (σ.σ. παράνομη) διαδικασία με κοινοτικούς πόρους (σσ. αυτό είναι το ψεύδος), που δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους. Τώρα, από εκεί και πέρα, εάν διάφοροι πράσινοι συνδικαλιστές σάς τροφοδοτούν με στοιχεία, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα (sic!) αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κοιτάτε πιο προσεκτικά».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κ. Καραμανλής δεν κοίταξε προσεκτικά ή εν γνώσει του δεν είπε την αλήθεια, για να παραπλανήσει και να προσελκύσει ψηφοφόρους, ώστε να αντιστρέψει έστω την τελευταία στιγμή το ρεύμα. Και πέτυχε το χειρότερο, αφού τα θύματα του ψεύδους οργίστηκαν, όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, πάντως, δείχνουν, ότι η όλη επιχείρηση ψηφοθηρικής φαυλότητας με τα stage έγινε εν ψυχρώ. Το ομολόγησε προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου διοικητής του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βερναδάκης.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ενδοιασμό, ο κομματικός διοικητής από τις 4 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, ώς την ημέρα παραιτήσεώς του στις 10 Σεπτεμβρίου, έδωσε εντολή, όπως γράφει σε ανακοίνωσή του «να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage, που εκκρεμούσαν έως την προκήρυξη των εκλογών, και μόνον αυτά, παρ' ότι κατέφθασαν και άλλα». Δεν καθόταν ακόμη μερικές μέρες να προωθήσει «και τα άλλα», ώστε να ολοκληρώσει το ψηφοθηρικό του έργο;

ΕΝΗΡΓΗΣΕ φαυλοκρατικά, παράνομα ο πονηρός πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Βερναδάκης. Αποκαλύπτεται με στοιχεία από το έγγραφο που έστειλε μόλις προχθές (23-9-2009) η Γενική Διεύθυνση Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, στο οποίο αναφέρονται οι διατάξεις των νόμων που απαγορεύουν τις προσλήψεις και τις μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ στο έγγραφο, ότι τα προγράμματα stage «του ΟΑΕΔ δεν είναι χρηματοδοτούμενα ή συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά από πόρους του ΟΑΕΔ» και ερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών, αν οι πρόσφατες προσλήψεις του κ. Βερναδάκη εμπίπτουν στις διατάξεις που «ρυθμίζουν την απαγόρευση των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο». Ρητορικό το ερώτημα. Εμπίπτουν.
(Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: