25.9.09

Έξι νέα εντάλματα για τις αυτοσχέδιες βόμβες...

Ένταλμα σύλληψης ακόμη έξι ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στις βομβιστικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος, αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, με βάση στοιχεία που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Την ίδια ώρα στους τέσσερις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι έξι νέες συλλήψεις αναμένεται να...

...γίνουν τις επόμενες ώρες, βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι και, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδέουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα με τους ήδη συλληφθέντες.

Ο ανακριτής αναμένεται να εκδώσει εντάλματα για ακόμη έξι άτομα, πέντε Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο. Ήδη η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου έχει εκφράσει σύμφωνο γνώμη για την έκδοση ενταλμάτων, ώστε οι έξι να καταστούν καταζητούμενοι.

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου, απήγγειλε η Εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Νωρίς το πρωί οι τέσσερις, οδηγήθηκαν ενώπιον της κ. Ράικου, η οποία έχει εκδώσει διάταξη για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και των προσώπων τους.

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χατζημιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτη Μασούρα, όλοι ηλικία 20 έως 21 ετών.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα: συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών,παραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και φωτοβολίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκας Κατσέλη.

Οι τέσσερις θα απολογηθούν την Τρίτη 29/9 ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Και οι τέσσερις, που παραμένουν υπό κράτηση, αρνούνται τις κατηγορίες. Έξω από τα δικαστήρια, προς συμπαράστασή τους, είχαν συγκεντρωθεί περίπου είκοσι νεαροί.

Η αστυνομία συνδέει τη δράση των κατηγορουμένων με τις ενέργειες της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: