27.11.21

Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες...




Σήμερα Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και τη νύχτα αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν... αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη νύχτα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια έως τους 16 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο έως τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδος θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που το βράδυ θα επηρεάσουν τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, που τοπικά θα είναι ισχυρές . Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθούν λίγες βροχές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.


Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς ως τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη θα πέσει στους 11 βαθμούς Κελσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: