1.3.21

Ψεύδη, διαστρεβλώσεις και παιχνίδια...


Στην αδιάλλακτη στάση της επιμένει η κυβέρνηση αναφορικά με το νόμιμο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο, κατηγορώντας για ακόμα μία φορά τον ίδιο τον κρατούμενο και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην κυνική και... μισαλλόδοξη τοποθέτησή της σήμερα κατά την ενημέρωση των συντακτών η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε επί της ουσίας να απαντήσει στην ερώτηση αναφορικά με τη φωτογραφική διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση του για την επιστροφή του κρατούμενου στο προηγούμενο κατάστημα κράτησής του, δηλαδή στον Κορυδαλλό, όπως αιτείται ο ίδιος.

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για ποιο λόγο το αίτημα που είχε υποβληθεί στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών δεν απαντήθηκε ως είθισται μέσα σε λίγες μέρες, ενώ το επίσημο έγγραφο της ΚΕΜ επικαλέστηκε στις απαντήσεις της η .Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής δύο μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος ενώ δεν δόθηκαν τα επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών, η Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στη χθεσινοβραδινή απάντηση της Σοφίας Νικολάου.

Η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της επανέλαβε επίσης το ψευδές αφήγημά της για την υπόθεση υποστηρίζοντας πως ο κ. Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου, ότι επέλεξε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο για να εκβιάσει την κυβέρνηση και ότι ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη , παρότι η έννομη τάξη του έδωσε αυτή τη δυνατότητα.

«Θα μπορούσε να σταματήσει την απεργία πείνας και να χρησιμοποιήσει τα ένδικα μέσα» είπε η κ. Πελώνη διαμηνύοντας το εξής: «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται. Είναι μια αστική δημοκρατία, δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη δημοκρατία ούτε μια εκβιασμένη πολιτεία».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «ο εκβιασμός του πολυισοβίτη δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα», αλλά «μια μικρή πλειοψηφία με την οποία συνάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε δε «αυτόκλητο συνήγορο» του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε «από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει στάση» για έναν «κρατούμενο» που δεν έχει δείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του

Αλλά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ταυτίζει την υποστήριξη στον κρατούμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πελώνη αναρωτήθηκε κυνικά εάν «όλοι όσοι υποστηρίζουν η πολιτεία να υποκύψει, υποστηρίζουν να πρέπει να συναλλάσεται και με άλλους καταδίκους στο νόμο». 

«Δεν θα περάσει ο εκβιασμός για να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτηση των καταδίκων» είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα.

Δ. Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. βάζει στο πολιτικό ζύγι την ανθρώπινη ζωή

Αναφερόμενος στην υπόθεση  ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για απίστευτο κυνισμό καταλογίζοντάς της ότι «βάζει στην πολιτική στάθμιση την ανθρώπινη ζωή, κάτι που εκφεύγει των αρχών του ευρωπαϊκού φιλελεύθερου πολιτισμού, αλλά και του κοινοβουλευτισμού».

«Πρόκειται για μια δραματική τροπή που αναδεικνύει την ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Open, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς για να αλλάξει την ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης από τη μείζονα κυβερνητική κρίση, που επιβεβαιώθηκε και με την παραίτηση του κ. Ταραντίλη, δεν διστάζει να βάλει στη ζυγαριά ακόμη και την ανθρώπινη ζωή». «Είναι απαράδεκτο, η ανθρώπινη ζωή δεν μπήκε ποτέ στο ζύγι των πολιτικών εκτιμήσεων μετά τη μεταπολίτευση», τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «καταδικαστέες και αποτρόπαιες τις πράξεις τρομοκρατίας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζεται με αυτές κι ότι «και ο κ. Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ, πριν από λίγες ώρες δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας, και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αλλά και η κ. Μπακογιάννη που υποστήριξε το ίδιο».

Όπως επεσήμανε, «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επιπλέον θεωρούν ότι είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να λειτουργεί με όρους εκδικητικότητας και προσωπικής βεντέτας απέναντι σε έναν κρατούμενο που έχει καταδικαστεί».

Τέλος, σημείωσε ότι «η Δημοκρατία δεν χρειάζεται να αυτουπονομεύεται θεωρώντας εαυτόν εκβιαζόμενη, θα ήταν προτιμότερο να επιδειχθεί η ευελιξία που έχει επιδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν». «Έτσι θα φαινόταν η υπεροχή της δημοκρατίας σε σχέση με τα συστήματα αξιών που υπερασπίζεται ο ίδιος ο κ. Κουφοντίνας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: