21.9.20

Μάσκα ή περικεφαλαία;...


Δυστυχώς αναπτύσσεται ένα μαύρο «κίνημα κατά της μάσκας». Το κίνημα αυτό θρέφεται με τις... έντονες και γελοίες πολλές φορές αντιφάσεις των κυβερνητικών μέτρων απέναντι στην πανδημία, αλλά και με την κυβερνητική προπαγάνδα που συνδέει το «όχι» των «ψεκασμένων» στην μάσκα, με το «όχι» κάθε προοδευτικού κινήματος και ιδιαιτέρως της αριστεράς απέναντι στα κακώς κείμενα στον τόπο μας. 

 Την θεωρητική θεμελίωση αυτής της γραμμής την έχει αναλάβει και πάλι ο γνωστός μπουρδολόγος με τον μονοδιάστατο εγκέφαλο Άδωνης Γεωργιάδης, κρώζοντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα. «Όχι στις Ανεμογεννήτριες, Όχι στις Επενδύσεις, Όχι στην Ε.Ε., Όχι στο Νάτο, Όχι στο ένα, Όχι στο άλλο! Γενικά Όχι!». 

 Βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι αρνητές της μάσκας βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς του, στους «ψεκασμένους», στους συνωμοσιολόγους, στους πάλαι ποτέ «μακεδονομάχους», στους ακροδεξιούς, στους κασιδιάρηδες και σε όλους αυτούς που «καπελώνονται» από την ιδεοληψία μιας περικεφαλαίας, είτε αυτή είναι ορατή επί της κεφαλής τους, είτε αόρατη. 

 Δυστυχώς οι «καπελωμένοι» με την ορατή ή αόρατη περικεφαλαία, δεν συνειδητοποιούν τον έλεγχο του εγκεφάλου τους από την ιδεοληψία που διακατέχει την σκέψη τους. 
Δεν συνειδητοποιούν ότι η περικεφαλαία τους αποτελεί την έκφραση ενός μονοδιάστατου εγκεφάλου που καταργεί την ελευθερία τους.
 Όμως κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια αξία με την οποία αναγνωρίζεται και επιβεβαιώνεται και μια τέτοια υπέρτατη αξία είναι η ελευθερία, γιαυτό και θέλει πάντα να νιώθει ότι είναι ελεύθερος, ή τουλάχιστον ότι αγωνίζεται για αυτήν. 

 Έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθεί την μάσκα ως «σκλαβιά», παρά να αντιληφθεί και να παραδεχτεί ότι η ισοπέδωση των αξιών, η γενική απαξία, η σύγχυση και η χειραγώγηση τον έχουν αποπροσανατολίσει από την ουσία της ελευθερίας. 

 Η καλλιεργούμενη δηλαδή, κυρίως δια μέσου των πληρωμένων μίντια, γενική απαξία, η σύγχυση και η χειραγώγηση, οδηγεί στο «καπέλωμα» από μια «περικεφαλαία» που ελέγχει τη ζωή μας και στην άρνηση της μάσκας που σώζει τη ζωή μας. 

 Αυτή η γενική απαξία και η σύγχυση γύρω από κάθε προοδευτική έκφραση, δράση και ιδέα, γίνεται συνειδητά και οργανωμένα από την παρούσα κυβέρνηση και αποτελεί το κύριο όπλο και την γενική συμπεριφορά της στους πολιτικούς αντιπάλους της. 

Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην κριτική και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ιδίως της αξιωματικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά μόνο απαξιωτικά και υβριστικά χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα. 

 Όταν λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα κρώζει ότι το «όχι» του προοδευτικού κινήματος είναι το ίδιο με το «όχι» κατά της μάσκας, τότε συνειδητά οδηγεί στην άρνηση της μάσκας και στην αποδοχή της «περικεφαλαίας».-... 

 ΨΑΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: