7.9.20

Από δύο έφτασαν τους εννέα...

...οι θετικοί στον κορονοϊό υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου...

Επι ποδός είναι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ μετά τον εντοπισμό συνολικά εννέα θετικών κρουσμάτων στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πριν λίγες ημέρες είχαν εντοπισθεί αρχικά δύο γυναίκες θετικές στον κορονοϊό οι...
οποίες είχαν εμφανίσει συμπτώματα του covid-19, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΙ) μεταβαίνουν ασθενείς μεταξύ αυτών πολλοί βαριά πάσχοντες, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφα ή να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους με τον Οργανισμό.

Σε λειτουργία 

Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα. Άλλωστε αρχικά είχαν νοσήσει δύο εργαζόμενες οι οποίες μοιράζουν έγγραφα στην υπηρεσία, συνεπώς έρχονται σε επαφή με πολλούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια νόσησε και υπάλληλος καθαριότητας που επισκέπτεται επίσης όλους τους χώρους.

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή από τις προϊστάμενες αρχές τους να κλείσει για λίγες ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Συνέπεια όμως είναι να αυξάνονται συνεχώς τα νέα περιστατικά.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ Κώστας Κερασίδης στο ethnos.gr: «Έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού σε τεστ για τον κορονοϊό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε αλλά και να κλείσει για προληπτικούς λόγους η υπηρεσία. Και το ζήτημα είναι ότι χιλιάδες ασθενείς έρχονται σε επαφή με εργαζομένους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και ειδικά στο Ηράκλειο όπου βρέθηκαν συνολικά εννέα θετικά κρούσματα».

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αναζητά νομικούς τρόπους ώστε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για μη προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: