21.9.20

Επίκειται τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Σαμαρά...


Το Μαξίμου φρόντισε να «κλοτσήσει» γι’ αργότερα την κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση των τριών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, για δύο λόγους: πρώτον, για να ξεχαστεί το «κάζο» με την... συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ και την δήλωση του βορειομακεδόνα πρωθυπουργού ότι ο Έλληνας ομόλογός του «έχει δώσει μάχες στην Ευρώπη» για τη Βόρεια Μακεδονία. 

Και, δεύτερον, για να έχει το περιθώριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαχειριστεί την μουρμούρα που υπάρχει από όσους βουλευτές της ΝΔ δεν θα ήθελαν να επικυρώσουν την κυβίστηση δια της ψήφου τους. 

Μάλιστα, με δεδομένο ότι συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να υπερψηφίσει κάτι που θα περιγράφει την γείτονα χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τηλεφωνήσει στον πρώην πρωθυπουργό για να δει τι ακριβώς θα πράξει. 

Θα χρειαστούν όμως και σε πολλούς άλλους τηλέφωνα καθώς είναι κι άλλοι βουλευτές που δεν θελουν να ψηφίσουν και ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: