7.9.20

Συγκρούσεις στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας...

LIVE BINTEO...
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Στη... σχετική επιστολή της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες, λάθη και αντιφάσεις στη διαχείριση της κρίσης και ζήτησε δημόσια συζήτηση για «τον αναγκαίο σχεδιασμό για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και την έναρξη των σχολικών μονάδων με ασφάλεια για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς».

 

 Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης, αλλά και των αρμόδιων υπουργών.

 Ουσιαστικά η συζήτηση προσφέρει τη δυνατότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν κριτική προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, για τις παλινωδίες και τις αστοχίες της, με συνέπεια τη σημερινή εξάπλωση της νόσου Covid-19 σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. 

 Ωστόσο, τα κόμματα αναμένεται να εξαπολύσουν πυρά κατά της κυβέρνησης και για άλλα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, όπως είναι τα ελληνοτουρκικά. Σε κάθε περίπτωση, στη Βουλή τηρούνται τα αναγκαία μέτρα για τη μη διάδοση της νόσου, όπως είναι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις, καθώς και η παρουσία μέχρι 60 βουλευτών στα έδρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: