20.9.20

Πορεία διαμαρτυρίας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ...


Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου... 
ο Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς. 
Η διαδήλωση επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα, ακριβώς στην επέτειο της δολοφονίας του Ζακ (21 Σεπτεμβρίου 2018), αλλά μετατέθηκε για σήμερα Κυριακή, καθώς από αύριο θα ισχύσουν τα ειδικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού στην Αττική. 

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς. 

Λίγο μετά τις 19:30, ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα. Παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα. Γύρω στις 8 το βράδυ, η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή. Ανάλογες συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 
  
Στις 21 Οκτωβρίου αρχίζει επιτέλους η δίκη 

 Στις 21 Οκτωβρίου ενώπιον του μεικτού ορκωτού εφετείου της Αθήνας αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η δίκη με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, έναν μεσίτη, καθώς και τέσσερις αστυνομικούς. Η κατηγορία που τους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης. 

Σημειώνεται ότι η οικογένεια και οι φίλοι του Ζακ, καταγγέλλουν κωλυσιεργία στη δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος, αφού σε κάθε περίπτωση το θύμα πριν εκπνεύσει είχε ξυλοκοπηθεί βίαια...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: