2.6.20

Απαγορευτικό από Καναδά στη Ρωσία για την G7...


O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέκλεισε κάθε πιθανότητα να συμμετάσχει η Ρωσία στην επόμενη σύνοδο της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη (G7), όπως...
επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο μεταξύ έχει ανακοινώσει την επ’ αόριστον αναβολή αυτής της συνόδου.

«Η Ρωσία αποκλείστηκε από την G7 μετά την εισβολή στην Κριμαία πριν από μερικά χρόνια και συνέχισε να αγνοεί τους διεθνείς κανόνες και για αυτό έμεινε εκτός της G7 και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο Τριντό.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει δηλώσει πως σκοπεύει να προσκαλέσει στη σύνοδο τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Ο Καναδός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Αμερικανούς για τις λεπτομέρειες της συνόδου».


Η Ρωσία αποβλήθηκε από την τότε G8 το 2014, αφού προσάρτησε την Κριμαία, κάτι που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα. Πλέον, η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: