31.8.15

Παραιτήθηκε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εβρου: «Οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν» ...


Την παραίτησή τους γνωστοποίησαν τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Εβρο.
Οπως τονίζουν σε ανοικτή επιστολή τους οι προσδοκίες τους εξαπατήθηκαν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «όπως και ...
οι υπόλοιπες επαίσχυντες κυβερνήσεις κατέφυγε στην υπογραφή μνημονίου».
Τονίζουν ακόμη ότι «για πρώτη φορά , η ηγετική ομάδα του κόμματος  αναίρεσε το δικαίωμα τόσο του κόμματος όσο και της Νεολαίας  να θέσουν τις αντιρρήσεις τους αλλά και τις κάθετες διαφωνίες τους  με  την συμφωνία-μνημόνιο 3». Καταγγέλλουν δε, πως «με εμμονική βιασύνη, αντιδημοκρατικές λογικές και αντισυντροφικές συμπεριφορές (όπως στοχοποιήσεις όσων αντέδρασαν και εναντιώθηκαν στην συμφωνία) συνέχισαν το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας με τις ευχές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Εβρου:
«Πριν κάποια χρόνια συστάθηκε και στελεχώθηκε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ από νεαρά άτομα που είχαν ως στόχο να συμβάλλουν στην συλλογική προσπάθεια για την ανατροπή των μνημονίων και την απαλλαγή της χώρας από την λιτότητα έως την ανοικοδόμηση της κοινωνίας με βάση τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Ως οργανικά μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Έβρου , παίξαμε έναν ουσιώδη  ρόλο σε κινητοποιήσεις και κινήματα  που αναφέρονται και δικαιώνουν την χειραφέτηση των λαϊκών στρωμάτων αλλά και του περιβάλλοντος από το σάπιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό καθεστώς .
Αναντίρρητα, το επίδικο αυτής της οργάνωσης ήταν να κινητοποιήσουμε και ενεργοποιήσουμε το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας , την νεολαία.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή διακυβέρνησης και θεωρήσαμε πως οι κινητοποιήσεις αλλά και οι λαϊκοι αγώνες μας θα δικαιωθούν επιτέλους.
Δυστυχώς , οι προσδοκίες μας δεν επαληθεύτηκαν αλλά  αντιθέτως εξαπατήθηκαν και εξαλείφτηκαν. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και οι υπόλοιπες επαίσχυντες κυβερνήσεις κατέφυγε στην υπογραφή μνημονίου. Για πρώτη φορά , η ηγετική ομάδα του κόμματος  αναίρεσε το δικαίωμα τόσο του κόμματος όσο και της Νεολαίας  να θέσουν τις αντιρρήσεις τους αλλά και τις κάθετες διαφωνίες τους  με  την συμφωνία-μνημόνιο 3 . Αντιθέτως , με εμμονική βιασύνη, αντιδημοκρατικές λογικές και αντισυντροφικές συμπεριφορές (όπως στοχοποιήσεις όσων αντέδρασαν και εναντιώθηκαν στην συμφωνία) συνέχισαν το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας με τις ευχές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .
Με την ανοιχτή μας επιστολή κάνουμε γνωστή την παραίτηση μας από την οργάνωση μελών  Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Εβρου και καταγγέλλουμε τις συμπεριφορές όλων που θεώρησαν το κόμμα ιδιοκτησία τους αλλά και τις εσκεμμένες προσπάθειες τους να εκμηδενίσουν και να περιθωριοποιήσουν την νέα γενιά. Καλούμε την νέα γενιά να παίξει τον  πρωταγωνιστικό ρόλο στην δικαίωση του βροντερού ΌΧΙ του δημοψηφίσματος  με εκ νέου κινητοποιήσεις που θα προωθήσουν την κοινωνική εξέλιξη και την πολιτική αμφισβήτηση των μνημονίων.
Το ζητούμενο όλων μας είναι να ενεργοποιηθεί και να απαλλαχτεί η νέα γενιά απο αντιλήψεις απογοήτευσης και απολιτίκ λογικές .Θα πρέπει να μην λησμονήσουμε όλα τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα που μας καταδικάσαν σε αιώνια ανεργία, να μεταναστεύουμε σε ξένες χώρες για να επιβιώσουμε αλλά και να μας βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα και στην ελπίδα μας να δημιουργήσουμε κάτι το διαφορετικό και ανατρεπτικό .
Η απάντηση μας  είναι ότι θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και θα αγωνιστούμε σκληρά και επίμονα για την δικαίωση του ΟΧΙ μέχρι τέλους , την δικαίωση όλων των λαϊκών στρωμάτων για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και την ευχαρίστηση να μην δικαιωθούν ξανά όλοι αυτοί που μας καταδίκασαν».
  • Κουτρένης Στελιος
  • Μιλάνος Δημήτρης
  • Μπατζιακούδης Σταμάτης
  • Ντουκάκη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: