31.8.15

Γιατί ο Τσίπρας αρνείται το «ταγκό» με τον Μεϊμαράκη...

«Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες» υπογράμμισε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ταυτοχρόνως, μιλώντας στο...
Πρώτο Θέμα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη στις επερχόμενες εκλογές, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο σχετικό ερώτημα με το γνωστό «το ταγκό θέλει δύο».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε (στη Realnews) ότι  «θα πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ» μετά τις εκλογές.  

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα κινείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Με ποιους να συνεργαστούμε; Με αυτούς που έπαιρναν για χρόνια το 3% από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και δημιούργησαν το παράλληλο κύκλωμα της διαδρομής του μαύρου χρήματος» επεσήμανε χαρακτηριστικά στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.  
Η ΝΔ επιθυμεί διακαώς νίκη στις επερχόμενες εκλογές, ακόμη και με μία ψήφο διαφορά. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι ακόμη και αν αυτό συμβεί, το πρόγραμμα δύσκολα να βγει αν στην κυβέρνηση μετέχουν μόνον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.  
Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα. Άλλοτε είναι μνημονιακός τονίζοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να υλοποιηθεί και άλλοτε αντιμνημονιακός, διευκρινίζοντας ότι για πολλές πτυχές του Μνημονίου θα αναζητήσει  ισοδύναμα μέτρα.  
Στη Συγγρού εκτιμούν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην αντιπολίτευση θα είναι θέμα ημερών να μετακινηθεί στις παλιές του θέσεις. Να καταγγέλλει το Μνημόνιο λέγοντας ότι πρόκειται για συμφωνία την οποία ο ίδιος εκβιάστηκε να υπογράψει χωρίς να την πιστεύει. Και σύντομα να επανέλθει στην πολιτική ρητορική προ της 25ης Ιανουαρίου. Εξ ου και στη ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού.  
Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι η συμμετοχή σε μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, αφαιρεί τελεσίδικα κάθε αντιμνημονιακή ρητορική και φυσικά, τη δυνατότητα να καλλιεργούνται ελπίδες και αν συντηρείται το δίλλημα μεταξύ «παλιού και νέου».  
Το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι αν οι ΑΝΕΛ δεν περάσουν τον πήχη του 3% ή αν το άθροισμα των κυβερνητικών εταίρων δεν ξεπεράσει τους 151 βουλευτές…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: